Friday, 15 April 2011

Update Haris Zafran

Dah besar dah dia ni..dah jadi anak bujang...apa yg baru pasal dia..erm...dari segi belajar tu..biasa2 aje..malas nak citer2 sgt...tapi dari segi perangai tu..banyak yg baru...:)

Dia sgt2 berani dan confident......tak takut gelap, out spoken, tak takut sakit2 jumpa Dr or Dentist, tak percaya hantu2 mengarut tu....masyaAllah...kalau kawan dia jerit2 takut...member sound direct aje....''jgn takut...we only be scare of Allah anger''...:) memang senang nak di bawak berbincang dan sgt tegas pendirian..esp dgn kawan2..dia bukan jenis ikut aje semua...org ikut dia ok...:)...cuma dia tak paksa...kalau kawan liat...dia blah aje...masuk rumah...complaint kat mama..''that boy is being bad, he do this22...that2...Allah don't like that''...lebih kurang macam tu lah...

Garang...boleh lah..esp kalau dia notice kalau org buat silap...cakap terus aje salah or tak betul...dgn adik nye pun macam gitu...kesian pulak tengok aisyah bila tersalah sebut tu..abg dia marah macam cikgu marah murid...tegas aje...

penyayang dan menjadi sgt2 rapat dgn kami...kerja dia peluk cium aje..sampai jiran sebelah rumah ni pun perasan....pantang lepa...mesti datang peluk mama..tak dapat peluk...gosok2 belakang pun jadi...masyaAllah...dan sgt sayang adik dia...semua mesti dia yg nak handle...dari basuh tgn..hingga naik tangga dan pakaikan kasut aisyah..dia nak buatkan...

pengetahuan am dia sgt2 baik... mungkin dia dah boleh membaca awal..jadi pengetahuan dia jauh dari budak2 yg sebaya...dia pulak minat baca buku2 canggih ni...komik2 kartun memang tak minat langsung...sampai sekarang...kalau dlm youtube tu...minta cerita2 berkaitan dunia lah...haiwan lah...nak jadi explorer tu...oh2 budak2 zaman modern...:)

geeks!...semua teknologi modern ni dia nak cuba...bawak pergi pusat sains negara tu...macam nak pengsan excitednye!...

kualiti paling mama suka masyaAllah...dia mudah ikut apa yg kami suruh n ckp...memang ringan tulang masyaAllah...



muka marah ni...haaa....garang kan...dia berebut new gadget mama.....tapi marah2 pun menga;ah dgn adik nya...:)

ps: Semoga Alah pelihara anak ini...Semoga dia menjadi salah satu ahli syurga Allah...dan hatinya sentiasa pada Allah dan Rasullullah...Amin...

2 comments:

K-Addicts said...

tang muka marah tu sebijik cara ko cebik mek! haha!

eh what hepen to your teeth haris? aunty baru perasan.

Mama said...

hahaha....memag ramai yg kata haris ikut muka aku but kulit bapak dia...

gg?..aah...udah hilang...cepat tumbuh...cepat tanggal..:)...tak per..nampak cute..rasa macam dia kecik aje...kalau tak nampak terlalu dewasa!..:P