Monday, 18 April 2011

erm....

Baru habis baca forum2 yg ade ni pasal pengalaman bersalin secara csec....fikir2 balik...erm....memang nak normal la...pengalaman normal ni lepas bersalin sakit sekejap aje...itu pun..mama baby no 2..memang kuat sgt...10 minit lepas bersalin..mama dah tak rasa sakit2...terus kuat..agaknya sebab aisyah dalam NICU..jadi mama macam semangat waja super saya gitew..memang power lah....

hari jumaat ni nak pergi scan untuk position baby n placenta...don't know what to expect...macam2 dalam hati dan kepala....

memang sekarang ni dah set dalam kepala utk csec...but hati masih mashu normal delivery...mental n fizikal tak sekali......erm....

Memang dah samapi tahap tak boleh nak pikir...memang redha aje lah...plan Allh tu bukan kite boleh2 suke2 nak tukar2....dan setiap yg dia atur tu...adalah yg terbaik untuk kita...kena sabar aje kan...itu lah..sebut memang senang...bila nak buat tu...bergantang2 air mata n sedu sedan....silap2 terlepas rungutan2....alamak...macam mana ni....:(

ps: mama menaip sambil menngadap moses basket yg cantik ni...bila nak berisi....lelaki ke perempuan...macam mana lah gaya nak keluar ni...gabra, cuak, takut....semua ada...

Allah please make it easy on me and my family...Amin...

1 comment:

K-Addicts said...

hikhik..mcm aku plk, tgh saspen cane sakit bersalin normal. cane sakit kena gunting, cane sakit kena jahit hidup2.. if been asked, memang aku nak csec je mek..takyah nak cuak2 lagi dah. sakit lama tu, takat 2,3,4,5 hari gitu je. then it's bearable la.