Tuesday, 26 April 2011

berita...

call my mom tadi...tanya pasal ayah...erm...dah seminggu dah ayah x keluar ngan driver dia...makna nya dah seminggu juga lah ayah x sehat....khabar berita tentang ayah mama x sehat ni kami tahu dari org lain...iyer lah...my mom dah ada hubby baru...my dad ada first wife dia...dan kami adik beradik x berkomunikasi bertahun2 lamanya....

rasa sedih pulak bila ayah x sehat...nak balik, tapi mama dah sarat sgt....tak balik, hati sgt risau.....

ayah jarang2 sakit...tapi kalau sakit tu...berat2...harap2 kali ni tak berat la...sedih mama sebab x dpt nk jenguk....

kenapa lh kami adik beradik tak baik2 shj....sejarah dulu..biar lah lepas...jodoh manusia itukan ketentuan Allah...bukan suke2 ayah dulu nk beristeri 2...kenapa anak2 nak bercakaran sebab itu....now bila ada masalah macam ni...we all yg kecik2 selalu jadi mangsa.....sedih betul....

ps:kalau mama larat balik pun...kami memang x boleh jumpa ayah sebab ayah di rumah mak tua....nanti kami pasti mesti kena marah, hamun, dan di halau balik....kalau nk jumpa kena ayah masuk hospital..then kami dtg senyap2...selalunya ayah masuk ampang puteri...itu pun dulu...mama kena maki ngan kakak mama masa di sana...wrong timing....dugaan sungguh laaaa...:(

mama...bila melibatkan keluarga mak tua...memang jadi lemah...terasa diri ini adik tiri yg selalu kena buli dari kecik2 lagi....nickname punya canggih...anak kelantan si@l tu....herm.....
Published with Blogger-droid v1.6.8

4 comments:

R I N I . R A N I said...

Sedihnya dgr citer ko ct. Tak sangka korang adik beradik tak dpt kasih syg seorang ayah & dihina mcm tuh sekali

Mama said...

itu lah rini...nasib n dugaan manusia semua lain2...antara sebab aku berjaya masa belajar dulu ni lah...aku nak buktikan yg aku tak si@l macam diorang tuduh...dan aku nk mak aku bangga ngan aku berjaya dan diorang x hina2 kitorang lagi....alhamdullillah...kami adik beradik berjaya walaupun kena herdik2 n seksa dari kecik...:)

kalau ko tengok citer2 mak tiri tu....kami dulu macam tu tau....diorang pukul....hina2...tutup air tak bagi kat umah kami...kami takut2 aje....sedih sgt kalau igt balik...huhuhu

benda dah lepas...dah sejarah pun...cuma kalau ada kes gini...payah lah sikit... :(

ishamizu said...

Sedihnya bc n3 nie..tatau plak izu Ct ada 2 family. satu ayah bkn ke kira adik beradik kandung?

Nway, sabar ye Ct..hrp Allah lembutkn hati family satu lg dn smg Ct dpt melawat ayah Ct dgn tng.

Mama said...

izu: huhuhu...itu lah.....memang berharap sgt kami nanti jadi baik....aah adik beradik kandung...but tak gaya macam tu pun.....

amin...