Thursday, 28 April 2011

Gift for me and him


galaxy tab mama nickname...tabby :)


nexus s abg nickname ... nexxy :P

Ok...sepatutnya...kalau nak ikut2 kan...mama aje lah boleh dapat hadiah tau...sebab
  1. mama punye besday esok...:)
  2. mama nak kasi baby lagi....bukan senang ni....:P
Tapi...memandangkan...mama sgt sayangkan dia...mama pun benarkan dia mendapat hadiah kedua...dia dah raya katak ngan mac book pro die tuh.....ewah!....macam lah duit mama...erm...kami berkongsi ye..:P...

mama tak de hadiah ke 2?...erm...duit dia sponsor nak beranak di swasta tu dah beriban2...ade hati nak hadiah lagi ct?

jadi....merasalah kami akan benda2 gadget yg boleh tahan ni...walaupun kalau ikut kan keadaan yg mama ni tak kerja...anak nak masuk 3....but subhanallah....rezeki tu...memang tak boleh nak komen...bila Allah kata ada...memang terasa masyaAllah....

dgn syarat....haaaaaa...ade syarat tu....dah ade jawapan nak menjawab di Sana nanti....jadi..kalau dah ade jawapan...boleh lah proceed.....takut juga..kang ..beli2...bila kena soal...nganga!...

ps: teringat pesan kawan mama masa di Uk dulu...ct...kalau nak ikut rezeki ni...kalau memang kita yakin dgn undang2 Allah....bersedekah.dan sentiasa berharap padanya...memang Rezeki tu datang ''bergolek''...jadi jgn lah risau pasal duit...usaha dan tawakal...bukan usaha dan usaha dan usaha, lupa tuhan...dan salahkan tuhan sebab kita susah...sebenarnya itu salah kita...yakin kita pada Allah sebagai pemberi rezeki tu sgt2 tipis dan goyah...nauzubillah....

3 comments:

NikNadimah said...

wow bestnya dpt pressie...eh ct,ke ko akan beranak sama tarikh ngan beday aku (ehhh beday kita...hehe).nebes kan?

Mama said...

kalau gitew...aku sgt happy..:P...tapi macam rasa2...aku bersalin minggu depan la...harap2!

ishamizu said...

Wah bestnya present Ct! nk jgk!! hehe. Happy birthday in advance, dear! ;)