Thursday, 14 April 2011

Pertandingan Mewarna

Beberapa minggu lepas..haris untuk pertama kalinya masuk pertandingan mewarna anjuran UTM innovation expo... soronok betul dia....belum aper2 suruh abg daftar nama dia...min umur 4 tahun..so...cantik2 aje lah kan....


Tengah beratur ni....dai antara org yg awal datang..tak sabar sgt lah tu...:)


Duduk dulu...sementara tunggu yg lain datang...lambat betul lah..mama pun naik bosan....

Tengok abg tu kasi kertas...excited2!

memang dia antara yg first bawak kuar pensel nak tulis nama..padahal belum ada apa2 arahan...dah biasa kat rumah macam tu...buat kerja..tulis nama dulu...:)

Punya tak sabar...org lain dok tunggu..dia dah mula warna...kat rumah mana buat kerja slow2 ni...semua cepat2...sebab lepas tu nak main...:)

Tunjuk Hasil ( macam tak de kaler pun haaa) dia kat mama...sungguh lah...org tak mula lagi ni..dia nak siap dah...dia jenis kaler slow2..tak tekan pensel..takut patah le tu..:P
Haaaaa..baru org lain mula...dia dah nak siap tu...:)

budak homeschooling punya perangai...dok tgh kaler2 tu dia boleh keluar barisan mintak biskut...sambil buat kerja sambil kunyah2 kalau kat rumah...no rules!:)

Tu dia....dia lah org pertama yg siap...berani tu..dia dah siap..dah kenyang..dia pun pergi hantar kerja dia...memang org first!..:)
Selesai lah kerja...pas hantar tu...dia ajak mama gi shopping kat expo tu...macam2 dapat...suka hati..

ps: ok..seperti yg boleh di jangka...tak menang aper2 pun lah kan..kalau dah kaler macam tak nampak tu...mama memang tak tunggu...terus balik le weh...panas dan letih...serta lapar!

Well done abg haris...memang dia berani..takde masalah2 shock2 ni macam org igt budak homeschooling selalu ada...dia confident dan since dah boleh ckp melayu..pandai aje buat kawan...masyaAllah...Alhamdullillah...:)

2 comments:

K-Addicts said...

yay dah pandai ckp melayu!!! pasni buleh la cakap ngan aunty.takde la aunty gabra nak ckp ngan haris ;p

Mama said...

aah auntie..saya sudah pandai cakap bahasa...nanti boleh kita berkawan sama2...:P