Wednesday, 6 April 2011

Durian....

Macam mana kat tempat lain di malaysia?...penuh kah mereka2 menjual durian di kiri n kanan jalan?...

Di sini...tengah hangat lah dok jual durian...erm...my personal taste..memang tak minat sgt Durian..sebab?

  • Trauma bau durian dalam kereta hamba Allah ni..sampai pening muntah2 tahap gaban...
  • Trauma makan durian 4 ulas dah demam macam ape aje weh...
ok..cukup2 lah perkataan trauma tu..tak trauma mana pun..but tak minat sgt lah kan...

My children semua tak boleh langsung Durian..bau sahaja dah cukup meng-induced muntah tahap 3...kesian...

My Hubby...ok..dia suka...FIL ade kebun..jadi durian tu dah sebati dengan jiwa raga dia...

Sekali satu hari...dia bawak balik 2 biji...haris cakap'' mama..abah bought a Durien'' ...Aisyah pulak sound'' oh..very dangerous, it sharp!'' sambil kecik2 mata yg dah kecik tu..:P

'' Mahal betul lah durian ni....2 biji 30 ringgit!...'' komplain abg...''tapi tiba2 rasa nak makan juga...beli aje lah'' ...kesian kan...itu lah...kawin ngan bukan penggemar...jarang2 lah merasa....:)

Kupas lah dia dgn khusyuk nya... mama makan juga lah...sikit2...then dia pun suap lah pada anak2...sekli baru angkat tgn..haris dah bertempik lari....aisyah dah muntah2...kesian sgt weh...

Since then memang tak blei lah dia durian....tahu lah dia yg memang tak de penyokong dia di rumah ini pasal durian...

Still now dekat kawasan mama ni until pontian road...banyak sgt org jual durian...tulis 1 bakul 10 ringgit...member berenti beli..3 biji 50 ringgit...insaf?..yap...memang insaf!...

ps: nasib baik tak minat..kalau tak...melayang duit beli durian mahal nih!..

1 comment:

ishamizu said...

Alahai untungnya Fauzan, korg tk mkn duyan..hihi.

Aku plak tbalik ngn Hisham..so sedih kt sini duyan lg amat mhl kn..tp tingin beli gak la..6-7 ulas dlm tupperware tu je dh rm35 wei..nasib baik pilih dpt yg sdp..:D