Monday, 1 May 2017

Surat pertama Maryam

Memang tak sangka sgt maryam sudah boleh menulis..

tak de ajar pun..

dia dah boleh membaca.. dari situ..dan dari main sambung2 gambar2 dot to dot...dia develope sendiri kemahiran menulis..

masyaaAllah..

ini lah yg saya maksudkan dengan self learn

dan ini lah antara sebab kenapa saya home education

bila tengok anak punya perkembangan..

memang senyum dan hilang stress

stress dari kerja luar..

haih..macam sotong kurita..macam2 nak buat..huuu

.

Diy build in cabinet

Dah lama rasanya tak buat project besar bersama ni..

since sibuk dengan kelas robotik dan kelas english haris.. hujung minggu penuh!

memandangkan cuti panjang hari buruh abang ajak buat renovation bilik tidur kami..

masih dlm proses nak cat.. nanti dah siap( entah bila) kami update

tinggi 8 kaki..total kos..dalam 300..

puas hati punya besar..

macam2 aku sumbat nanti..

hahaha

.

Saturday, 25 March 2017

Rubiks cube


ya..kami sedang mabuk ini..

haris belajar sendiri selesaikan cube ini dlm 1 hari.. dan saya 3 hari..

memang best!

dah tua baru pandai..kah!

Tuesday, 21 March 2017

review product

ini bagus..

murah

mr diy

rm 3.30

beli..

review paling simple..

beli.

.

Monday, 13 March 2017

Gaya jepun

Mari mop lantai gaya jepun.

sihat, bersih, kuat.






Saturday, 11 March 2017

Roselle

Petik dari kebun..nak buat air...anak2 minta nak minum roselle..

Sedap, mudah, murah dan sihat..

jom taman roselle!

.

Haris latest project with adobe fx

Aktitivi sampingan haris..salah satu nya movie editing..

umur 10 tahun..dia belajar sendiri guna sofware adobe fx ni.. masyaaAllah..antara banyaaak benda yg dia belajar sendiri..

teringat dulu2.. masa mula2 homeschool dia.. nampak kecik je..baru belajar menulis..sekarang dah buat movie editing sendiri dah..

ok..

enjoy the checky face..hehehe