Saturday, 4 June 2011

Sporting lah abg ni...

Hari ni last lah abg cuti utk jaga mama dalam pantang...esok isnin...dia ade meeting dah...awal2 pagi dia dah kena pergi kerja...memang esok dia akan siapkan mkn pagi2 buta agaknya....jgn dia lupa dah!

Sepanjang tempoh dalam pantang ni...abg masak sup dan goreng ikan bilis tu every morning...dan sekarang mama dah kuat utk masak nasi sendiri...

Minggu depan insyaAllah..mak mama nak datang....mama minta dia datang utk urut mama...sebab mama tak jumpa tukang urut di area ni...memang terpaksa juga minta mak datang..kesian nak minta dia datang...tapi itu la....

So memandangkan mama tak pantang mana dan duduk di rumah juga boring...mama dah nakal sikit lah..nak keluar ( ops...padahal masa hari ke 10 tu mama dah ke jusco..)

Abg cakap dia nak pergi jusco nak bawak anak2 jalan2...mama pun...aper lagi..peluang...!

mama: abg..nak gi jusco ke?...nak ikut lah...

abg: jom!...

mama: alah..mana stroller zapp tu..

abg: alah..dalam stor la...

mama: gulp!...stor sgt pack..hanya yati yg rajin mengelongkar stor ganas tu...'' alah."

abg: nanti la...lain kali mama ikut ye...nanti cari stroller tu...

mama pun sedih dah sedikit keciwa...

tapi kan...gaya cik abg ku memberikan green light utk mama join dia ke jusco tu...sgt2 sporting lah...mesti dia lupa yg mama masih dalam pantang... :)

ps: dia dah balik dari jusco....beli macam2...utk mama dia belikan roti2...sedap laaa....dia beli juga shushi...but this one mama pantang..sebab mama memang ada allergic pulut...kalau mkn memamg kembung..so better avoid la...

mode: happy sebab kenyang sgt!..:)

2 comments:

K-Addicts said...

Subhanallah!!!! Wei, ko ni macam baru lps demam, bukannya beranak. suka2 ati je nak keluar jalan2 ek. mentang2 bersalin tak kena jahit..jeles aku...

Mama said...

keh keh keh.....jgn jeles mek...doa2 la mu pun bersLin intact!...:p