Thursday, 9 June 2011

Bila hati berubah...

Buka hati mama or family mama...mama nak cerita ni...baru tadi..kawan mama bagi tahu...one of mama's friend masa di PC ( nama di rahsiakan...so...mek2 jgn tanye ye...amanah nih)...telah memilih cinta kembali berputik via FB utk meninggalkan suami dan isteri masing2 utk bersatu atas nama cinta monyet masa skolah yg kembali segar dek penangan berjumpa di FB....

Masing2 dah berkeluarga dan beranak pinak....baik si perempuan or si lelaki...tetapi...oh2...kenapa lah...kenapa lah sampai macam itu sekali butanya cinta mereka untuk melihat sengsara insan2 si sekeliling mereka...

FB oh FB....

Jahanam habis bila ada laman SO sial ni....memang dah banyak mama dgr cerita2 macam ni...memang la....jadi....memang patut lah kalau kite nak merasa panas2 hati bila suami kite tetiba galak berfB dgn konon2 old school mate... dgn perempuan tak reti malu macam dah takde org lain ( bukan laki org ) nak minta tolong...( macam ade pengalaman aje ct)... sikit2..i need ur help..sikit2 i need your help...only u can help me..i have to do this with ur help...jadi..kalau cik abg masing2 ade FB..baik u all kongsi acc...selamat..:)

mula2 memang kawan...tapi bila kite buat benda haram ni...mula2 sikit2...lama2 ketagih..syaitan tu penambah perisa....igt...walau pun Fb..msg2 aje...bila both gender mix together without any good reason ( for fun) ..it still haram ok!

3 comments:

mommyNadia said...

OMG!
walaupun ct marah tanya,tp siape ek???
Nauzubillah..
betul jgak,kadang benda duniawi ni boleh buat kita terleka..

apapun..moga Allah merahmati mereka..

NikNadimah said...

erkk sapekah ct?hehe ok jgn jwb....

menda2 duniawi mmg melekakan,kita sebagai manusia seharusnya berfikir secara waras.

sheemmd said...

fuhhh..nasib baik husband aku sekolah lelaki..xde la cinta2 monyet ni...tp kita isteri ni pun kena pandai jaga diri.yg plg penting jgn ada rahsia antara suami isteri.kalau nmpk ada org tu lain mcm je ngan kita,btau suami so that dia tahu dan blh tarik kita cepat2. syaitan ni pandai sgt berbisik2 dgn kita..mula2 kata x apalah..layan sbg kwn2 je..lama2 abis bertukar2 cerita ttg problem dlm rumahtangga...masa tu x nmpk dh kebaikan suami/isteri yg dh bertahun2 tu...nmpk yg buruk2 je..nauzubillah..