Wednesday, 22 June 2011

Flash Card make easy..:)

Ok....nak cari kot baju gini..Auw...tapi kan..kenapa gamabr itu?...haih!

Entry ini nak cerita pasal mama yg sekarang ni tengah sgt2 gigih membuat flash card utk early learning faris dan utk sight word ( sight words is very important for eng reading) aisyah utk reading...

Terima kasih cik darling sebab telah menyediakan all the tools yg mama perlukan utk ajar anak2 di rumah...wireless printer, laminator, kertas, lappy dan cinte serta kasih sayang....eh2...sudah2 tu ct..haih!

Tapi bukan itu yg mama nak war2 kan...

mama nak war2 kan berita baik ini...noooo..bukan mama pregnant lagi...bukan tu...

mama dah jumpa satu website yg boleh membantu ibu2 yg nak buat words cards...

senteacher

best wooooo...tak caye...click...memang best la...

apa yg mama buat untuk faris...
  • Alphabet
  • Colors
  • shapes
  • numbers
yg ini mama cari sendiri ( lebih dari 10 webby weh...berpeloh pilih printable flash card..nak cari yg sesuai bukan senang...itu nanti mama akan update lain entry ye...)...print, laminate dan potong.

senteacher tu utk Aisyah sight words dan utk faris first words..:)

selamat mencuba...:)

nik..hok ni untuk mu...:)

1 comment:

NikNadimah said...

hOho utk aku...tengss! mmg best guna flashcard utk ajar anak2.tapi yg x bestnya bila anaknya tu kejap je amik port, lps tu dah buat hal dia dah...