Tuesday, 17 May 2011

Usaha

Ok...hari ini kami cuti wesak day ...tak sure negeri lain cuti juagk atau tak...:P

Since mama dah past my Due date by scan which is on the 11/5 baru2 ni...and still no baby...kami mengambil due date by counting ad ref now...19/5....

Tinggal 2 hari lgi...jadi since masih tidak ada tanda2 nak beranak lagi..abg pun mengambil keputusan drastik...'' mama..mari kite jenjalan''..:P

So...hari isnin...kami ke jusco bukit indah untuk makan kenny rogers...dgn muka selambanya mama mintak sijil halal,...ada kalo...boleh lah mkn...so..memang rezeki..ada terpampang kat dinding diorang walau tersorok sikit...:P...so jenjalan lah kami....bila sampai rumah.abg tanya..''dah sakit perut?''...''belom''

Hari ni...kami ke Zoo Johor...

Cerita sikit lah pasal Zoo ni.....
  • Zoo yg pertama di buka di asia tenggara...terkejut kan?
  • Masuk sgt murah...3 ringgit sorang..budak 2 ringgit sorang
  • Binatang pun bersih2..terjaga dan sgt teratur
  • Tak luas mana...but tak kecil juga....memang ngam2 lah...kalau besar sgt pun memang tak larat jalan kan...malaysia sgt panas ok!
  • Macam2 show ada...memang berbaloi dgn harga...
  • Kawasan bersih dan tak berbau
Ok...rasa macam nak pergi...memang di alu2 kan..if anada dok johor lah..if dok jauh2...tak per lah...kecuali lah ade plan tido desaru bagai...boleh lawat Danga Bay, masjid negeri dan lain2..semua dekat2 aje dgn zoo tu...

Bila dah jalan2 semua..dah masuk kereta nak balik la....abg pun tanya lagi..'' mama dah skit perut?''...''belom''...

Kesian sgt pada abg...dia dah memang dah mentally prepared nak dok rumah jaga mama n baby...siap menu dalam pantang pun dah ada...sebab wan datang lambat sikit...but..still the baby seems to lurve to stay in there...aiyo...:P

ps: abg sedang buat kerja2 DIY renovation tambah dapur kat belakang rumah...untuk hilangkan stress tunggu baby ke tu ..tak tahu lah...mama pulak tipa kali tengok dia penaik bata tu..mama rasa nak buat seklai..macam senang..but it take him 2 weeks on and off to make it until 5ft tall of bricks..erm....ct...it's not as easy as u think...tunggu dalam rumah aje lah....simpan tenaga nak meneran nanti..:P

1 comment:

NikNadimah said...

ct,baby masih lom nak kuar?aku dah selamat bersalin pada 12/5/2011 yang lepas.Alhamdulillah.baby boy lagi!