Saturday, 7 May 2011

Haris 5th Birthday

Alhamdullillah....4/5/11 baru2 ini...Muhammad Haris Zafran sudah genap 5 tahun...tahun yg sungguh bermakna...iyer lah...nak dapat adik baru ( yg still dok relex2 tak nak keluar dari perut ni)... dah bijak, besar, pandai serba serbi...dan tahun ini..baru betul2 nampak haris menghargai umur dia yg dah Big Boy ni...jadi..dalam 1 bulan gite sebelum besday dia dah ada azam dan janji2 yg amat2 mama banggakan dan dia berjaya tunai kan dgn baik..Alhamdullilla...

Azam tahun ni :
  1. Big Boy don't used bottel anymore....:) memang dia sendiri yg cakap ak berhenti bila besday dia yg ke 5
  2. Big Boy will try everything....esp food...memang dia makan semua yg mama offer bila masuk 5 thn
  3. Big Boy will take care of baby aisyah and hel her always...memang diamakin sayang2 pada aisyah..dan lebih banyak mengajar aisyah..
  4. Big Boy will do everything himself...yap...dari mandi, pilih baju, pakai baju, makan, buat homework...semua yg dia boleh buat..dah buat sendiri..masyaAllah....
Alhamdullillah..masyaAllah...masa besday dia tu..abg beli Pizza n this special cake yg dia dah book 1 months before his besday....masa nak beli tu...3 kedai cari..nasib baik ada....happy sgt dia...tak minta apa2 hadiah...just a cake with no candle or party ( music) coz he know it's haram to celebrate like the non muslim...




ini lah muka happy si Abang Haris...typical smile..memang suka senyum cam gini...mama suka sgt..nampak cute!...i love you haris!
Oh..what happen to the cake?...dah bersopak2...itu sebab..dia tak sabar nak buka...habis langgar2 dinding kotak tu..but dia tak kesah..potong2 makan terus aje...tak de nyanyi2..dia tak nak...coz it's non islamic kata dia...clever lah! :P masyaAllah...rasa cake ni sgt sedap!..it's cherry cake...memang lembut dan sedap...abg haris like esp tang kepala si ladybug ni...makan sikit2...chomel aje...

Aisyah macam biasa...cool aje...dia pun ikut join happy sekali lah ngan haris...

oh..what a lovely day...seronok sgt...:)

Semoga Allah menjadikan Muhammad Haris Zafran anak yg soleh untuk kami dan menjadi penyejuk mata dan hati kami..Amin..:)

4 comments:

Anis and Aina's parent said...

Assalamualaikum
Happy Belated bday big boy Haris... makin cerdik dia..... dah blh jaga adik nnt bila mama dpt new baby....

Aisyah makin chumels with her hair style (mlm tu nmpk kat Jusco) hihi...

to Siti... moga dipermudahkan segala urusan.... take care dear... nnt bersalin kat sini ke? pantang kat sini jgk? kalau perlukan pertolongan jgn segan2 bgtau yer....

Kamalia said...

happy belated birthday to Haris..

smoga semuanya dipermudahkan utk siti ye..

Mama said...

terima kasih kak gee n kamalia....:)

ishamizu said...

hehe tk bsalin lg eh Ct..bb syok la tu dok dlm perut mama dia. ;)

Nway happy birthday to Haris yg handsome! moga jd ank yg soleh, sihat dn bijak. amin..:)