Tuesday, 10 May 2011

My mom is here

Hari ni..menu..ketupat sotong utk mkn2 petang....

Ps: semenjak 3 hari mak dah ade ni kan..hari2 makan sedap..hari2 makan bertambah..hari2 ada mak nak sembang2 kencang....bab2 makan ni..memang tak boleh nak control..walaupun Dr dah kabo baby ni 3.5kg minggu lepas...nafsu makan masih menggila....iyer lah...dah berbulan2 tak dapat rasa mak nye air tangan....lepas gian...:P

baru perasan..mak cakap tadi..dia anak semua bersalin lepas due date....yg paling lama rahim...1 months past her due date..main nyorok2 ngan misi kat kampung takut nak ke klinik....last2..terserempak ngan misi masa tgh sapu sampah kat laman...'' eh ani...kamu tak beranak lagiiiiii????''...''besok kamu kena datang klinik ni...dah lama sgt dah ni''....malam itu jugak mak sakit perut...esok terus beranak rahim kat umah..:P punye lah takut nak ke klinik..sebab mama dulu pun beranak kat umah kampung kuantan umah atok...

Baby...jg lah main2 macam ni...nak keluar tu..keluar lah...ini kejap sakit..kejap tidak...show tu dah expired dah baby...kena ada show baru...mama dah give up dah ni....abah lagi la....dah amik cuti..siap cancel balik...terus sambung kerja ngan meeting bagai...dah tak larat dah bila kawan2 opis dia semua tanya pasal baby...tension member...:P

Baby...mama tengok perut mama dah macam bukan perut dah....teruk sgt dah rupe nye...ketat semacam dah ni baby...kesian kat kulit perut tu menjerit2 kena tegang2 cam gitu....baby pun mama boleh rasa dah tak selesa dalam tu kan...iyer lah...perut mama kecik aje..baby padat dah macam bungkus nangka dah...keluar aje lah baby....jgn tangguh2...tak best kat dalam tu..sempit...mama dah siap kan tempat cantik2 utk baby....siap bunga2 lagi...( umpan..jgn tak umpan ct...kot le berjaya...)

Aisyah pulak makin pelik perangai nye ni...nak berdukung atas perut aje....nak tolong adik nye keluar cepat ape....

hari ni dah masuk hari ke 3 kaki mama membengkak...cantik punya berkilat....sampai nampak macam balak dah....mak siap pesan...''haaaa...biar dia bengkak..kang surut tu beranak lah kamu..mak dulu macam tu''...ok..sebab mama dah tak tahan...ku urut2 supaya cepat surut...kot2 le cepat beranak...nan ado haaaa...

Ya Allah....Percepat, permudah dan selamatkan lah kelahiran anak ini..Amin..

2 comments:

K-Addicts said...

bestnya mak ko dah mai. awal pulak dia sampai. ko tak bersalin lagi kan? lama la dia kena bjauhan dgn cik abgnya...

kim slm kat mak ko ek ct ;p

NikNadimah said...

besnyaaa mak mu maghi doh...mak n ayah aku insyaAllah selasa depan sampai.kali ni mak aku heret ayah aku skali.

aku ni major sign xde lagi,cuma sakit2 tu ada la.smpaikan mlm2 terjaga mesti igt nak besalin.haha.pastu psiko kot ada air kuar.ini la pesennya kalo no1 dulu masa w37 dh besalin.