Friday, 25 February 2011

Lain sudah... :P

After the first scan last time... my Dr nampak boy kan.... :P

then after few weeks...mama had a nice dream...masa ni tgh pikir nak beranak di mana...then mama mimpi bersalin di pakar puteri jb and the baby is Girl...

mama ni selalunya mimpi time pregnant ni bermakna...then somehow dalam hati tu..rasa pregnant baby girl lah...

then hari ni gi scan...

Yap..it's a Girl...kali ni pun jelas kelihatan hamburger sign( girl) tu...sama jelas dgn mickey mouse sign ( boy ) masa 20 minggu...


Alhamdullillah..masyaAllah..tak tekejut mana...mama rasa best sgt mimpi dapat girl tu..sama best dgn perasaan mama now bila tengok hamburger baby ni....terus terbayang baju2 yg tak payah nak beli semua... dan bouncer pink mama...barang2 pink aisyah yg sgt banyak itu...seronok2... :))

mula2 dulu nak anak lelaki..sebab seronok selang2...but bila buat list barang nak beli...satu pun barang abg haris dah tak de...banyak nye nak keluar belanja...terus terbayang baju2 aisyah...lega nya it's a girl...tah2 scan next week boy pulak...ikut lah...janji sehat..sempurna soleh/solehah....sudah...:)

bincang2 dgn Dr tu...sebab mama ada masalah jantung ni..dia cadang ini last baby...yap..itu lah...tak boleh nak ada baby lagi...sgt2 bahaya utk mama...jadi....3 lah anak mama kot...dia suruh BTL ...abg pun macam tu...jadi...begitu lah agaknya plan Allah...

Alhamdullillah...seronok...memang seronok...Allah memang maha penyayang...teringat balik pertolongan2 Allah ni...sayu sgt hati..sedangkan mama ni tak baik mana pun..rasa tak layak pun nak dapat semua gift ni...:(

terima kasih Allah...

3 comments:

ishamizu said...

Alhamdulillah..girl or boy, jnj sht kn Ct..Ko ada masalah jantung? tk care dear..

Mama said...

itu lah izu...somehow memang happy aje :)...girl aku happy...boy pun happy...masing2 ada kelebihan kan...:)

btw..aku baru beli kain buat barut warna pink...kalau kelur boy..memang nasib laaaa...aku memang suka mengayakan budak pompuan ni..sampia barut pun pink...hahahahah

aah izu...worsen masa mengandung ni...kena admit hospital bagai... dah ini dugaan Allah...nak buat macam mana...Alhamdullillah ala kullihat.. ada hikmah lah tu...insyaAllah...cuma itu la...mungkin last baby kan...haris sedih bila tahu baby ni girl sebab dulu dia tahu boy...siap panggil faris2..hari2 main ngan faris ni..tup2..tengok burger pulak.....dia nak boy..nak kawan...but lama2 ok aje dia..siap pilih nama girl pulak utk adik dia...:)

R I N I . R A N I said...

Ct, ko ada mslh jntung? Sakit mcm mana tuh? Hopefully xde yg serius. Aku doakan semoga ko sihat slalu

Yup, x penting boy or girl, asalkan sehat. Lg pun ko dah dpt sepasang. Hehe... Ermm....BTL tuh apa?

And ct, aku btul2 inspire bila baca blog ko nih especially bila ko citer tntang pendiian awal kat umah. Aku cukup2 impress & i'd like to do the same to my kids. Now aku tgh merangkak2, slowly ajar batrisyia counting. And, in near future, aku plan nak ajar phonic plak. Insyaallah.