Thursday, 3 February 2011

bila stress

Kalau mengandung ni..memang selalu stress lah kan..since mama pun dah masuk 6 bulan..tido malam dah mula berkurang, badan pun makin letih..tengok mata macam pucat aje ni..rasa2 nya Hb pun boleh tahan tak tinggi mana...jadi memang lah semua ini penyumbang kepada stress...

itu belum masuk bila anak2 buat perangai...

belum campur bila teinga dapat menangkap org2 mengata ni...

dan faktor2 yg tak tersenarai sebab malas nak senarai kan...

jadi stress tu bertambah2 lah perisa nya....

selalunya kalau mama stress ni..tak lain tak bukan..tandakan luar kawalan ialah marah2, merungut dan kesudahannya menangis...macam tak de kerja lain nak buat...huhu...

but now..dah matang sikit....iyer lah tahun ni masuk 30..oh2..tua2...malas nak igt...hahaha...

mama pun memilih jalan paling mudah dan tak memerlukan tenaga untuk melawan atau mengawal stress itu....

DIAM...

yaaaa...itulah yg mama buat...mama diam...buat2 bisu, pekak dan buta...

sambil2 suara2 aisyah melalak tanpa sebab tu menjadi radio...mama terus aje lepak2 depan lappy..sambil cari resepi...then terus ke dapur....

jadi...

hari ini.... mama pun masak kek...but mini cuppies...

kejap lagi siap..buat air..panas2..minum sambil tengok bob the builder...hahahaha

ps; tak tahu apa masalah si kecik molek ni...menangis sungguh2..kasi botol, tak nak..nak dukung tak nak, nak cium tak nak..kuat sgt lah dia nangis...nak kata sakit tak..sebab dia akan cakap bila dia sakit...last2...dah hampir 1 jam dia menyanyi...dia datang sembam muka atas peha mama...
peluk2...cuim2..kasi susu....dah tido...now dah ke jusco ngan abg..abg nak buat pizza..mama buat kek..dan haris tengok lompat2...amboi..seronok laaa mama tak suruh buat aper2...kerje nye main game aje...

3 comments:

ishamizu said...

Salam CT,
Ko pregnant rupanya..congrats!! aku pon dah 30weeks. :D
ei rindu kt ko n kids tau..lamanya lost contact..nape tak habaq blog baru ko ni? hihi aku link kn ok.
TQ :)

Mama said...

hehehe....aku baru buat blog baru ni semalam...hehehe

senyap2..aku pun ikut ko nye blog baru tau...tapi kan..alahai malu pulak..aku tak reti lah nak follow...tak jadi bile aku buat..

aku tahu ko pregnant n now ko kat uk kan....sejuk tak?...hehehe...

btw..anak2 ko chomel2 izu masyaallah...and u take care tau..seronok tau beranak sana..hehehe

ishamizu said...

CT

hehe TQ. TQ jgk sgah blog aku yg tk seberapa bbanding blog ko ni!aku pun baru khatam kn entry2 ko yg aku missed. mcm2 perasaan baca n32 ko...i'm so impressed with u n ur kids dear..

Hmm sejuk sgt la kt cni CT, sabar je la kn..hihi tu la beranak sini la kalini..insya Allah smg Allah permudahkan kelahiran ni nti. n u too. amin.