Saturday, 28 March 2009

Spring

Abang haris yg tak nak keluar dari stroller sebab windy...penat mama pujuk tau!

Baby Aisyah yang maintain ayu dalam car seat dia tuh...muka serius la sayang...sejuk ke?
Chrry blossom pun dah kembang...
cherry blossom yg belom kembang
daffodils yg terang lagi cantik warnanya

Sepagi sabtu...mama ikut abah pergi ke uni..abah ada kerja kata nye...nampak macam gelap2 nak hujan..jadi abah offer lah ke tesco cannon park..abah tinggal then amik mama after 1 hour...mama piki2..tak nak lah...tak de aper pun nak beli...jadi gatal..nak ke uni juga...

sampai2.abah teru ke lab..mama n anak2 tak boleh masuk...so kami pun ronda2 lah sekitar block abah tu..ada lah tompok2 bunga nya...belom fully spsring kan...jadi..bolh lah....

dok2 dalam 10 min..HUJAN!...haih..mana nak pergi ni...pusing2 cari tempat teduh...jumpa car park..aper lagi..dok kat ctu...tapi carpark tu cam horror aje...sunyi ( sabtu) gelap...haih....dup dap dup dap...nak jalan2 banyak2 takut la pulak..sso duduk aje kat ctu....baru 15 saat..aisyah dah bunyi...haih..lapar pulak la...nak nenen...tak de tempat...

mama pun tolah lah strollar tu meredah hujan ( dah kurang lebat) budak2 ada rain cover....sejuk jgn crita...haih...pusing2...jumpa bus stop...yg dah tak function..

lepak2...datang lah sorang mamat ni...xcusme..ar u waiting 4 the bus....me..no no ..i know it's not in use..thanks...baik lak mamat ni..igt aku tunggu bus yg takkan sampai....

utk elak ada org lain plak yg dtg tegur..aku pun blah le...syukur..hujan dah stop...aku cari pot..kasi haris mkn nasik lemak yg aku bekalkan...15 min..abah sampai..jadi kami pun balik?...tak kami ke rumah abg faizam n kak yati..fauzan nak hantar laptop yg dia dah repair...igt nak stop kejap aje...

kami duduk sampai mkn lunch n minum ptg sambil dgr haris main piano...hahaha...

entry seterusnya...Bila Jari2 Emas Beraksi...

2 comments:

iu @ wid said...

canteknye bunga.. sini lom bunge lagi

Puan Gee said...

mesti warna-warni sana sini..bestnyer spring