Saturday, 21 February 2009

Haris...Haris

Haris now can talk like Adult...i really mean like an Adult...

His usual conversation...and menyampuk...

mama: Alah...Abang..ayam dah habis
Haris: mama..what happen?
mama:our chicken stock finish already....(muka sedih)
haris:oh...that is dangerous...oh noo...

mama gelak macam nak pecah perut...

mama: Abah we need to buy chicken ye
Haris: Abah...Abah..buy chicken in shop...

hahahah


next one...to SHOW how much he love His sister...

Haris: mama..i want to go in the tent...(buat dari Duvet)
mama:can mama and baby Aisyah come in too...
haris: mama...can....
mama: Baby Aisyah?
Haris: oh....baby Aisyah cannot...she is too small....mama can come in...( sambil muka munchung dan tutup pintu tent tu...
mama:Are you sure
Haris: Yes..i'm sure....( firm bunyi nye)

mama n abah...gelak!

Mari masak...

Haris: mama...i want to make donut...
Mama: later ye..'im cooking ni
haris: mama...please..please..pleaseeeeee....(muka sekupang)...i want to make donut...can you make one plaese...
mama:ok
Haris: can you put some food coloring..i want red one and green one please...
mama: no...choose only one colour..
haris:erm...i want red please...
mama: ok..
haris: ok..thank you...

bila 1/2 jam dia habis menguli donut die..dan dah sepah kan donut tu....dia dtg kat mama

haris: mama...i want the green one please....can you give the green food coloring?..
mama: no!...(muka marah)
Haris:..erm...ok..(muka sedih)

Haris pergi depan...sambil muka sedih..duduk..tak buat aper2...kalau kite tengok memang sedih lah...

mama: haris why?..( tengok muka haris sedih)
haris:mama marah...
mama: why did mama marah?

haris...diam..sambil tgn tunjuk pada donut yg dah hancur berkecai dan bertabur..

mama: yer lah...Haris make a mess kan..
haris:emmmm...
mama:now..mama tak marah dah...mama sayang
haris: i love u?...
mama: yea...i love u...

Haris datang kiss mama dan mama pun kiss haris...


Oh...dah besar rupa nya Haris...MasyaAllah....i love you darling...

5 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

alaaaa...bestnyer ct!!! Bila la aku dpt sembang dgn adam...

Puan Gee said...

alahai... macam borak dgn org dewasa dah... pandai haris .... nnt lawan sembang dgn Aisyah plak ...

Anis pun asyik potpet start celik mata sampailah dia tido... kekadang kita tak larat nak jawab soalan2 dia... ;)

Independent Queen said...

I wish someday I will have a boy like u. sob.

Siti Rohana said...

teh: InsyaAllah...dah tak lama tu teh...nanti bila dia dah mula...sampai kite tak larat nak layan...

kak gee: hahahaha...boleh lah nanti lawan sembsng ngan anis...bila balik nanti jumpa member ni...

My dear mak usu: u will...insyaAllah...

AHAR from taiping to batu pahat said...

adoii..bijak betul haris ni speaking london..ehehe..syifa langsung dah tak keluar english die sejak balik mesia nih.