Sunday, 1 March 2009

puff...hhehehe...memang puff habis...

Hari ni keluar prgi Zeenat...kdai ayam..namapak puff pastry ..10 keping..1.50 pound....balik...mula project...

cheese and onion with chicken filling....kata pengadil...sayang..sdap sgt...hehehe...cara:

goreng onion sampai kuning sikit...masukkan isi ayam..masak sampai masak...masukkan lada hitam n salt...

grated cheese....jgn masak ni ye...

roll pastry tu..boh ayam n cheese...tutup...egg wash then bakar 200C/gas mark 4....1/2 hour..or sampai kuning....

no 2...

Apple and banana filling..sedap lah sayang...hehehe

buat filling..potong apple n banana..goreng dlm butter till soft sikit..put ground cinnamon and sugar to taste..

buat macam tadi...

jadi hari ni minum petang..hot choc ngan kueh mat salleh aku...wah sedap....

ish..aku lupa makan nasik lah hari ni...ewah...dah jadi mat salleh ye ct...hahahah

6 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

aku pulak bfast masak nasik lemak, pastu buat karipap pusing..penat sampai xlarat nak masak nasik lunch. (kan bfast dah grand..cukup la tuh!) malam pun dinner aku prepare burger with fries and tomyam chicken pop corn jer.. semua frozen food. ahaha...aku pun jd mat saleh jgk ct..

izuan murat said...

sedapnye kuih mat saleh ko ct..terliur org dlm pantang ni tau.:D

Suzana Abd Manan said...

izu yg dalam pantang boleh suruh hubby buatkan.. akak masa dalam pantang, tak ada pantang2.. pantang jumpa jer semua ku makan...hehe Tak tau lah ct macamana ek?

liwaniel said...

sedap nye puff...

iu @ wid said...

klu de gamba lagi besh..mn ct..? hihi

Siti Rohana said...

teh:wah..aku suke karipap pusing..tapi tak reti nak pusing...berpintal2 jadi nye...hahaha

izu: eh..aku rasa boleh aje makan ni izu...tak de benda yg gatal2 rasa nye..hehehe

kak suzana: ct tak pantang pun..semua telan..hahahah...lapa lah masa dlm pantang...baby susu...hehehe

wanie:hehehe..sedap

iu:gamabr..itu le...dah habis..tak sempat nak posing2 puff tu...selamat dlm perut mama, abah n haris...hahahah