Sunday, 8 March 2009

Aduh...


Perihal baby carrier

Mula2 mama beli yg ni...front baby carrier ni...since aisyah dah tegak kpala nye...bubuh dlm ni...tapi...sukarrrrr.....nampak macam dia terperosok dlm ni...and mama susuh nak buat kerja...ini mungkin kena tunggu aisyah bsar sikit lagi boleh kot...
then beli yg ni...sling pulak.....bubuh aisyah dlm ni...adoi....terseliuh leher mama...haih...tension le....cancel....aisyah pun nampak macam tak brapa selesa......jual balik ler jawabnye...

and ini yg last...mama beli smalam...esok or lusa sampai...nak tengok macam mana..kalau ok..on...if not..jual...harap2 aisyah suka and mama boleh guna ngan jaya nye...insyaAllah


mama beli smua ini utk mudahkan mama buat kerja sambil bawak aisyah and nak pujuk2 sikit aisyah bila dia kena colic...insyaAllah..Allah knows best....mama usaha...

4 comments:

iu @ wid said...

ic.. kena byk try n error eh.. mm insya allah yg atas2 tu asenye bile dier besar sket bru leh guna kot.. klu x leh gn gak ..jual je eh..hihi

erm..ct .. u kena tag ;p

Mama Safiyyah said...

salam...

terpanggil nak komen coz saya suka guna baby carrier nih......

saya guna mothercare punya, sangat comfortable and practical...my daughter pun suka......dia akan dok senyap je dlm tu and bila nak tido dia tido je tanpa banyak kerenah....masa perform umrah pun kitorg letak ia dlm tu masa tawaf n saei...

then my bro-in-law pi US, dia beli carrier infantino.....tp yg ni i blm cuba coz blm penah bawak my son keluar jln lg....tp masa try hari tu, rasa comfortable jugak......

selamat nemcuba ye....my advise is try bnyk2 kali to get the right size adjustment and to familiarise dgn carrier tu....sebab ambik masa jugak kita nak comfy dengan benda tu....good luck!

Siti Rohana said...

iu: hehehe..aah ler tu...tapi rasa macam nak cari y lain la..utk bawak balik msia..yg tu tebal la padded nye..panas kot Aisyah nanti

mama safiyyah: thanks...ct yg front carrier tu guna yg ct letak gamabr tu..kipling heartbeat...ct ada tngok mothercare...safiyyah guna yg mana ye?...infantino ni pun namapk cantik...skang ni ct tunggu moby wrap tu sampai..kalau ok..ct guna yg tu aje...dia bolh guna sampai baby besar jugak tu..tapi yg sling tu...haih..memang tak boleh lah...memang terseliuh leher ct bila first time guna...

Mimi said...

CT..kami ada beli carrier Chicco utk Najeeb; bole carry front and facing tapi dia x suka sgt2 (maybe sbb dia jenis cepat berpeluh kot)..tp cam Aisyah dok kt UK sejuk mmg sesuai pakai carrier camni..yg CT baru beli tu nampak comfy sgt and secure utk bawak baby..mesti dia suka dok dlm tu...rasa cam kena hug.