Wednesday, 3 October 2012

tembikai

nak cerita pasal tembikai...boleh?

kita tahu...tembikai ni banyak khasiat...

tapi ada satu khasiat yg mama baca ni...memang best...

ikut sunnah nabi tau!

then...

masa mama mula2 pregnant aisyah...ada sorang sister ni...bagi buku...dalam buku tu tulis...

lebih kurang lah...x igt...

kalau ibu mengandung mkn tembikai...nanti dpt anak yg cantik fizikal dan akhlak...

aper lagi...zussss...ke tesco coventry...cari tembikai...bapak mahal...tapi beli jugak...mkn 3 bulan tu...first trim...itu lah hasil nye...Aisyah Sumayyah...

bila pregnant no 3...cari lagi tembikai...mkn lagi...niat ni...nak anak yg cantik akhlak n fizikal sambil2 ikut sunnah....ikut aje apa rasullullah ckp..x pernah rugi...mama ni...kalau tahu sunnah tu...ikut bute aje...(yg mana termampu lah...selalu celus huhuh).....sebab tahu mesti bagus punye lah!..kan itu perlakuan manusia paling sempurna!

berbalik pada mkn tembikai tu...bukan mkn sekali je wok!...kena mkn banyak kali lah...hehehe...dan hasil nye...itu lah faris Nukman...

kalau kawan2 mama rasa nk cube..sile lah...saja nk kongsi...lagi pun kongsi sunnah kan...

btw...bukan buah tu yg menchomelkan rupa dan akhlak...Allah yg bless knowlagde to pada Rasullullah, bless buah tu dgn properties sedemikian rupa utk manusia...dan Allah juga lah memberi rahmat dan apa2 jua pada manusia yg Dia mahu...igt...jgn berlaku syirik tak nampak pulak...kang percaya buah tu yg berkuasa...haru weh!

berdoa dan bertawakal...

ps...belum...belum ada no 4...jgn salah faham ye..;-)

3 comments:

ummuaidan said...

Bagus info mama yg dikongsikan nie..next time kalau ade rezki lg blh cuba jgk kan...hehe

mama ct said...

ummuaidan...;-) sama2 kite berkongsi...

Malay-Kadazan girl said...

Oh menarik first time dengar. Kebetulan baby baru lahir kali ni masa ngandung banyak makan tembikai masa summer sebab panas kat sini.