Tuesday, 23 October 2012

minte pendapat..

ceh..ceh...

baru2 ni abg ada tanya mama..

awak tak bubuh printout ke utk kawan2 dlm blog nak buat aktiviti dgn anak2 mereka?

mama jawab...tak de...saya x reti...macam mana nak buat boleh DL dan print tu?

awak buat lah handout dlm komputer..pastu tukar jadi pdf...wah2..cara dia ckp tu macam bini faham!

mama jawab..alah..saya buat semua guna tgn lah...macam mana..payah nak but kat komputer...terkebek2..mama ni semua mesti cepat!

alah....aper susah...

awak SCAN aje lah...

ooo...scan tu masuk komputer ke...igt scan pastu dia keluar macam print ( sgt tak reti kan!)

abg senyum2..iyer lah..masuk komputer terus...

best aaaaarrrrrr cam gitu...

jadi..mama nak tanya..nak mama buat tak...bukan canggih mana pun...macam mana yg mama buat utk anak2 mama tu lah...macam aisyah punya malay reading worksheet, spelling, math, pastu..mama ada buat flash card utk faris ni dlm power point...benda2 biasa ada sekitar dia lah...kalau ade yg minat...kasi tahu lah...

btw...mama ada hutang pasal entry yg mama tak nak share tu kan...mama nak buat lah entry...biar lah kalau ada yg x suka...sebab rasanya ada yg suka...mama nak pejam mata aje boleh?

sukenye kalau ramai2 boleh buat worksheet..pastu share ramai2...tukar2.....yg english banyak...tapi bahasa punya...payah...best tu kalau semua join in ni!.

mama nak buat flash card sight word dlm bahasa malaysia...contoh perkataan...yang, dan, saya, itu...itu semua kalau budak sight aje...dah bantu diorang ni reading bahasa cepat!...aisyah mama buat cam gitu...tapi setakat ni...tulis aje...;-)

tengah bersemangat nak buat ni...alang2 kalau ada yg minat...boleh kongsi...;-)

macam mana...nak tak...kalau RAMAI yg nak ( lebih 10 org ke)...mama buat....eceh...macam ramai sgt yg baca blog awak ye ct!

;-)

ps: kalau x de yg minat pun ok je...yg powerpoint tu mama boleh email...nak...minta aje..FOC! bior ramai2 anak2 kite jadi young reader...insyaAllah!

eh...kalau ada new printable handout...mama boh dlm blog baru...tapi mama beritahu kat blog ini jugak le...


6 comments:

mommyNadia said...

saya MAHU!!!
yeeah yeah, buat pdf pun ok, powerpoint pun ok..
specially flashcard alif ba ta...

ishamizu said...

Buat, buat nti izu boleh follow your idea kt sini..hehe setakat ni trfikir nk printout gmbr2 je so that derg bolh colour..takkan nk beli drawing book jE kan..;D

Mixed-family in da house.... said...

mahu !!!!!

ct, tulislh entry tuh....org terima ke tak itu belakang kisah....

Muhammad As-Syafie said...

mahu jgk!!!

im waiting for the next entry...

azizah ugusman said...

nak!

azizah ugusman said...
This comment has been removed by a blog administrator.