Thursday, 17 March 2011

BPA free...

ok....baru2 ni kan hanagt kerajaan kiter pasal BPA ni kan...Alhamdullillah..mama dah tahu pasal ni masa mama dekat uk lagi...

bila mama balik...mama igt kat malaysia ni payah nak jumpa bpa free bottle..kalau ade pun yg mahal2..untuk org kaya2 aje...so ..mama pun gi lah tengok2..sebab aisyah dah fully bottle dah ni...fuh..lega..:)

Abg haris memang guna Dr Brown...beli masa dekat Uk..murah2 aje :)

Aisyah..tak nak Dr brown tu..kata nya ''mama..that Haris Bottle..''

Kena cari yg lain...jumpa lah Pureen BPA free...murah pulak..chomel warna pink...beli sebijik...yg pureen ni standard neck ( kecik)

Balik perak...cari2..jumpa pulak yg Anakku...yg ini ada handle...design lagi chomel...harga tak sampai 20 inggit sebijik la...warna...dia pilih baby blue....wide neck...

wah2...memang bergaya botol2 aisyah ni...dia boleh minum aper2 puting...kecik, besor, latex, silicon..semua bantai.....abg haris skema aje dgn Dr brown tu...

sekarang memang banyak pilihan BPA free bottle..so..kalau budget tak nak lebih2 pun ade..kalau duit dah melimpah pun boleh beli yg mahal2 ni...bagi mama..purpose beli botol..just untuk mereka boleh minum susu dan selamat...ikut lah selera masing2...yg untuk baby2 pulak tu..budak tu mana reti bergaya...yg nak bergaya mak nye kan?

Aisyah mula botol umur 2 thn...dah pandai pilih warna yg dia nak..haris mula botol 3 thn sebab berat badan tak naik...konon2 beli brown tu utk aisyah sebab tak cadang haris nak berbotol susu..cadang aisyah aje..konon2 la kan...alih2.....haris balik malaysia tak nak makan....TERPAKSA!

both anak2 mama tak lekat botol..kalau offer baru nak..kalau tak ...tak kesah pun...sebab tak mula masa baby...

cadang nak stop botol haris ni...tunggu susu habis la..kang membazir..:)

selamat ber BPA free.. :)

4 comments:

MOMMY NADIA said...

mujur Adam pun tak lekat lama dgn botol..by 10mnths dah bottle free..

tp ct,yg jadik beli MAM pelbagai tu sb duk risau colic lah ape lah..
1st baby semua baca internet..mula risau ini itu..
tp bila dah after 1year..dah tak kisah bottle ape pun kan..
asal BPA free n bdak suka..jalan ;)

K-Addicts said...

aku setuju bila ko ckp baby yg kecik tu tak reti pun nak beza mana cantik mana tak. yg nak nmpk cntik tu mak dia... yes...thats right darling.

aku pun beli BPA free cap Pureen aje. Takde bajet nak beli mhl2. 3 botol 8-10oz tu belas-belas hinggit je. aku beli yg tu je kalu jumpa. Kalu tak jumpa, aku beli jugak botol BPA tu. Sebab anak aku minum susu tak guna air panas. So, aku kira selamat la sket dari guna air panas.

Mama said...

nad: aah..anak first..memang internet lah cikgu nye...ct paling kuat buat research via internet dulu pasal colic lah...beli buai lah...beli ubat itu ini...tapi masa haris sebab mak ada...kira ok lagi...dia pun tak kena colic..but masa aisyah yg berguru ngan internet..dia colic sgt dasyat nad...walau pun BF..still..adoi ai...:)
aah...bila dah besar...rupe nye senang aje nak jaga..bila dah cerdik..diorang boleh aje adapt dgn semua benda..yg kecik2 ni sebab diorang pun tak reti nak respond...kite pun tak paham...:)
janji selamat n anak suka...betul tu..jalan...:))

mek: aah..chomel lah hok pureen tu...pink..suke2!..:P hok anakku pun chomel...botol dia namapk kuat sikit...ada handle...senang aisyah nak pegang dlm keter...:)

NikNadimah said...

haihhh ct,mcm mana aku baru tau mung tuka blogname....patut la blog lama tak update.aku igt mu x membebel2 lagi dah...ihikss...