Sunday, 14 August 2011

meragam

Since balik ke tanjung malim ni, faris darl asyik meragam, tak boleh letak, menangis aje, kesia dia, tak selesa tempat baru, rindu pada abah pun ye tu, tapi macam mana nak buat, terpaksa bertahan.

Minum susu kuat, sgt sensitif bila buat bising sikit, tidor pun sekejap2, tapi mlm memang ok lah, just siang aje dia meragam, panas ke?

Mama puasa macam biasa, dah total 5 hari celus sebab susu out! Kesian faris sedut kulit aje, sampai marah2 dia lapar.

Harap lepas ni dah takde lah abg ke oversea lagi, lama2 pulak tu, seksa betul lah, nak kena travel pastu dok rumah org, anak2 habis meragam, skolah tak boleh nk focus 100%, mama letih helper tak de. Semua nk pulun sendiri sampai mlm buta.

Macam mana lah org yg kerja tu? Letih macam mama jugak ke? Ada yg ckp, kerja lagi senang dari 24 hours jaga anak. Siap ada yg minta cepat habis cuti sebab x larat cuti2 jaga anak kat rumah. Ya Allah, mesti berat housewife ni, itu yg ramai sanggup kerja. Haih, i need to rest more, but i cant, letihnya!!.
Published with Blogger-droid v1.6.8

1 comment:

NikNadimah said...

mmg penat jadi surirumah ct...aku dpt bygkan mcam mana kepenatan mung...lebih2 lagi hubby xde bersama.tapi tu la...aku yg kerja rasa xnak kerja...tapi bila pikir balik kehidupan SAHM, mmg penat sehhh...