Monday, 25 July 2011

Esok

Esok dah nak balik ke johor

mood: sedih, sayu, happy, gabra, rindu....

sedih: sebab nak tinggalkan mak, noin, syabil, rahim....

sayu: lepas ni dah tak dapat nak rasa mak masak...dah takde org nak tolong tengok2 kan faris bila mama nak rehat or nak buat kerja...tak dapat nak rehat sambil sembang2 ngan noin or mak....

happy: nak balik rumah sendiri...anak2 pun dah rindu pada rumah jb...abang dah ade ngan mama...

gabra: dah biasa org tolong ni, takut plak nak dok rumah buat kerja sorang2...boleh ke ni?

rindu: ofkos le pada family di perak...makanan, layanan, kasih sayang, pertolongan...semua lah...

ps: adat manusia..yg datang pasti pergi....yg jauh pasti dirindui...yg dekat terus di sayangi...oh2...hidup sungguh2 sementara....ini baru berpisah di dunia...jiga berpisah ke sana selamanya kelak..bagaimana?

2 comments:

NikNadimah said...

sama la kita ct!aku pun duk pk2 blk umh sdri camna nak handle kiddos ni.kalo duk umh mak,dia leh tgk2 kan while kita buat kje lain.nak mandi lama2 pon boley...skang tidak lagi.

iu rf said...

br balik drp kg 2/3 hari semalam.. leni rindu lak nk balik kg lagi.sbb kt kg sume ade orang leh tlg.. kt jb ni sume kn wt kije sorang...huwaaa....sob3..cubaaannn...