Tuesday, 31 August 2010

Terbantut terus..

Ok..mama tengah giat nak belajar bahasa arab...MasyaAllah...sebab utama tu..mesti lah sebab senang nak faham bila baca Quran..dan sebab kedua yg amat kuat ialah nak mengajar Anak2 mama berbahasa arab...

Abang guna kaeda lain..software rossetta stone...mama pulak nak cari cara yg lebih menarik dan tak boring secara online...ialahkan..mama tak minat nak teran2 otak .ni..% thn dalam medical school dulu..dah cukup meneran otak dah..now nak belajar sambil relex2 gitew..:)

Mama pun cari lah online...wah..jumpa satu site ni..free..cara pun menarik..mama dah buat 2 lesson..then mama browse dia punya lesson yg lain...come across this lesson.. islam and christianity ..mama pun nak tengok lah aper kebende nya...

Nauzubillah...dia ajar ..macam mana nak cakap pada org lain yg kite nak keluar dari agama Islam...Astrgfirullah...!!!

mama terus stop lah..mama pun kaji2..aah..memang diorang yg buat ni org egypt..kat sana memang banyak Christian dan mereka sgt aktif untuk berdakwah ni...

Rasa lega sgt..cepat2 daapt tangkap muslihat ni...Alhamdullillah...

Aisyeh...takut lah nak cari benda2 online ni...nowdays..banyak lah benda2 cam gini....kena hati2..jawabnya mama pun pakai rosetta stone lah..boring pun boring lah..janji ok...

Abang haris..nanti mama dah power..kang mama ajar ye..kite buat tiap2 hari jumaat cakap arab...insyaAllah...( besar nya cita2...harap2 Allah permudahkanlah...Amin..)

1 comment:

K-Addicts said...

wah...rajinnya mu mek!!!