Monday, 17 May 2010

my 6th anniversary...

alamak...dah 2 kali entry tak jadi...entry pasal rumah...tak jadi sebab com ni took ages to upload the pictures...so..mama cancel aje...

tengok la..lepas2 ni..mama nak buat blik...al maklum le...mama dah buat massive spring..dah boh wall border...dah tampal gamabr2..ewah..terasa macam cantik pulak rumah ni....walaupun tak cantik mana..:P

ok...16th May..is our 6th anniversary...oh...rasa macam baru semalam kawin..( hello..anak dah 2)... tapi itu lah..sekejap aje..dah 6 thn...

Alahmdulillah..mama di kurniakan Suami yg msyaAllah...sgt baik.....anak2 yg masyaAllah chomel2 dan sehat2....dan keharmonian rumah tangga yg aman damai..Alhamdullillah..MasyaAllah...

sepanjang bergelar isteri dan ibu....banayk yg mama belajar.....menjadi manusia yg lebih sabar...yap..me...very2 hot tamper punya org...masa skolah...ade tu kes bertumbuk...masa masuk U...ade tu kes maki timbalan dekan...hahah...masa bercinta...pakwa aka cik abg sayang dah selalu kena tempias???...bahang kegarangan ini..tapi...bila dah lama kawin ni..sikit2...hilang jugak lah lebih 50 peratus garang membara tu....( maknanya ada lagi dalam 40 peratus tu...) hahaha...masih garang..tapi boleh kontrol...erm..Alhamdullillah....Abg punya cara didik kasi cool macam dia..nampak berhasil ..:)..thanks sayang...

bila duduk2 balik..erm...sgt2 tak sangka...mama ni dulu kira belajar ok lah kot...dapat habiskan Medical Degree tu...tapi mama pilih untuk tidak bekerja..semalam..bila plan nak beli mesin jahit...rasa macam something struck me..erm...laaaa....ct...ko nak jahit kain...macam org2 kampung yg tak habis skolah...hahaha....Syaiton lah ni...memberi idea2 buruk...tapi itu lah manusia...selalu silap.. selalu tidak bersyukur...astarghfirullah....mama suarakan perasaan tu pada abg...jawapan dia mudah....kalau itu yg mama fikir...jadi macam tu lah....fikir yg baik...setiap yg berlaku..sentiasa amik yg baik...so mama amik yg baik lah ni..Aku pilih untuk tinggal di rumah...tidak bekerja..untuk Allah..suami dan anak2...MasyaAllah...Alhamdullillah...

so...sempena hari ulang tahun perkahwinan kami yg ke 6 ini....mama berdoa semoga Allah perkukuhkan kasih sayang antara kami sekeluarga....di murahkan rezeki....di permudahkan urusan dunia dan akhirat....di kuatkan iman kami...supaya tidak leka dan lalai dengan pengaruh dunia dan syaiton yg di rejam.....dan panjangkanlah jodoh dan kasih sayang kami hingga ke dalam syurga...Amin..ya Allah..Amin...

ps: saya sayang abg...terima kasih untuk segala nya....cinta ini milik Nya...selama nya...:) Alhamdullillah....

1 comment:

K-Addicts said...

congratulations dear!!!

hehe..garang2 pun sempat lagi org panggil ko G.A.Y.A.H!!! Haahahahaha... *lariiiii...