Monday, 21 December 2009

oh...Berebut lagi?

Ini ade sikit problem lh...bila anak2 berebut benda...nak memangkan haris..aisyah tak faham pun...nak menagkan aisyah..haris terasa kite tak care pulak...bila haris pun dah pandai faham fasal feeling2 ni...sgt kena berhati2...oh...dalam dilema.. :P

Aisyah pulak...semenjak dah pandai macam2 ni...habis semua dia nak buat...semua lah..apa sahaj yg abg dia nak...dia nak...apa sahaja abg dia buat...dia buat...apa sahaja abg dia makan..dia nak rasa jugak...

Sekarang ni...banyak juga masa Haris di habiskan ngan bermain laptop...game, reading semua online...pakai laptop mama lah..ape lagi...sampai kite nak baca news pun payah...

Aisyah pun dah pandai main laptop ni...tahu lh bila suruh press space bar untuk continue youtube tu...bila lagu abc n alif baa taa tu habis...dia tahu nak press kat mana untuk mula balik...

jadi bila semua dah pandai guna ni...ape lagi....BEREBUT....hasil nya..haris nangis..aisyah menjerit...mama...haiyak...bertukar menjadi gaban...:P

actually ade laptop kecik....eee pc ni..Asus...haris punya dulu...memang simpan untuk dia..tapi dia x mahu...nak yg abg dia guna..pening2...

takkan lah nak beli laptop lain kot...igt kaya sgt ke...hahaha...

tapi itu lah...bila diorang dah besar ni..baru rasa lah...masa aisyah kecik2 tu..tak tahu apa..haris memang lah tenang aje...ni..tiap kali nampak aisyah menuju kepada dia...siap2 dah menjerit2..mama...mama..aisyah kacau..aisyah disturb...aisyah go sleep2..u need to go to mama...semua keluar...

itu belum aisyah pandai bercakap panjang2 tu...kalau tak..tah le...gamat rumah ni...aisyah nye respond skang ni...nak...nak...that...nak ..nak..this..itu aje..itu pun dah bising..:P

Sabar kan aje lah siti...nanti2 bila dah besar...bijak lah tu..nak berkongsi...tapi kalau ade baby lain?..masalah berulang kah?..erm....jgn pikir lagi..lambat lagi tu..hahahah

1 comment:

MOMMY NADIA said...

ct still bfeed aisyah?me too still bfeed Adam..also wonder cm when Adam ada adik..takut dia karate je adik dia nanti..huhu..so far blom ada rezeki for 2nd baby..nway..happy to finally can read ur blog again..:)