Sunday, 27 December 2009

Backdated entry..Happy 1st Birthday Aisyah sumayyah :)







Alhamdullillah...tak de ucapan yg lebih manis dari itu...Syukur kepada Allah...dgn kurniaan yg di berikan...bila terpandang aisyah yg sudah setahun..dgn semyuman manisnya....mata ct terus terbayang waktu dia dalam incubator dgn ventilator tercacak dlm mulut...muka dr yg kata aisyah sgt sakit...muka nurse2 berambut perang memandang ct dgn pandangan sayu...oh...biarlah ia jadi sejarah...sejarah yg tidak berulang...Subhanallah...Alhamdullillah...Allah hu akhbar....

Sewaktu ct di beritahu tentang keadaan Aisyah...tidak tahu respond apa yg ct perlu beri...menangis kah...menjerit kah...tidak...tidak..ct tidak menangis..tidak menjerit..ct tersenyum...senyum lah respond yg paling baik ct rasa ketika itu...sehinggakan nurse salina bermata hijau itu tertanya2...''siti..do you understand what is the doctor saying?...your baby is really2 sick..mesti lah ct faham...ct juga Dr...ct tahu semua itu...tapi..apakah tangisan n jeritan dan perasaan kenapa anak aku itu boleh menyembuhkan anak ct...tidak...waktu itu..tidak ada lain yg ct fikir...ini ujian...ujian yg cukup besar untuk ct...dan ganjarannya jika aku bersabar...sgt besar...oh hati..bersabar...Allah tahu......

Sekarang...Alhamdullillah...ya Allah...sungguh besar kurniaan ini..sungguh besar nikmat ini...Aisyah sihat sempurna seperti anak2 lain....Perkembangan nya sempurna...malah ada yg lebih cepat dari Haris.. :) MasyaAllah..

Ya Allah.. Tidak terkira nikmat yg telah Engkau berikan pada hamba Mu ini... namum sungguh sedikit ucapan syukur ku pada Mu...Ya Allah Ampunkan dosa ku...
Ya Allah..Kau jadi kan lah permata2 hati ku Haris dan Aisyah Permata yg akan memberi manafaat kepada ku di akhirat kelak, jadi kan mereka para solehin n solehah, sempurnakan iman mereka...Ya Allah...permudahkan urusan mereka di dunia dan di akhirat...Ya Allah...permudahkan lah diri ku untuk mendidik mereka untuk berdiri teguh di jalan Mu Ya Allah...Engkau Tuhan yg maha mendengar lagi Maha Mengasihani.. Amin..

2 comments:

MOMMY NADIA said...

ct,
Aisyah premature baby ke?
Yalah,what make ct tabah time tu,n ct deliver aisyah kat uk or malaysia..?neway she's turning 1yr and growing up become so lovely baby..Alhamdulillah..n the smile melting..:)

Siti Rohana said...

Aisyah lahir postdate 4 hari...but dia kena pulmonay hypertension in newborn...unknown cause... and ct deliver dia di UK time tu...alone without my family..just haris n hubby... tapi itu dah cukup memberi kekuatan.. :)..Allah knows best.. :)