Sunday, 11 October 2009

Mimpi...

Dah lama tak update...masa tengah susukan aisyah tibe2 teringat kan peristiwa mimpi pelik2 masa preggy aisyah dulu....dan kaitan nye dgn keadaan sebenar..:)

masa nak scan: 2 hari sebelum scan 20 weeks...ct mimpi dapat baby girl dan namanya muslihah aisyah....ct rasa pelik sikit nama tu...jadi pergi jumpa 1 saudara arab yg namanya amal....dia ckp..nama muslihah tu asal dari perkataan muslih...maksudnya ''the corrector''..nama yg agak keras untuk bagi kat girl...dia ckp..org arab bagi nama ni utk boy shj...girl tak sesuai...keras sikit...jadi...ct pergi scan..nampak lah ''burger'' nye..:P...jadi...ct simpan nama aisyah tu...bila tengok2 balik aisyah nya kerektor...nampak ada kasar sikit lah....tak macam abg haris yg lembut....dan nama nya pun aisyah sumayyah.....jadi...sesuai lah...:)...mama suka jugak dia kuat2 sikit ni..nak jadi mujahiddah kena kuat...insyaAllah...:)

Masa nak bersalin: dalam tempoh nak tunggu bersalin tu...ct ada mimpi...dalam 3 kali yg ct dah bersalin dan terlupa nak susu badan aisyah....setiap kali mimpi...ct lupa nak susu badan 3 hari....rasa sgt pelik...tapi ct diam kan shj...berdoa pada Allah agar tidak berlaku benda yg tak di ingini....subhanallah....aisyah lahir ada masalah...masuk NICU...memang 3 hari ct tak dapat nak breast feeding dia...cukup2 3 hari...Bila ct duduk dalam kereta nak pergi feeding aisyah di hospital...ct kasi tahu abg..pasal mimpi tu...dia senyum shj...dan ct buat kesimpulan..yg Allah nak ct bersedia dengan dugaan yg nak melanda...sememang nya...bila dah mimpi tu...ct rasa something lah...But Alhamdullillah....Allah make it easy on me....tak stress teruk mana....memang dalam hati pun tahu...anak tu bukan kite punya...Allah kasi pinjam kan...:)..alhamdullillah..aisyah dah sehat sgt...:)

Sebenar nya..ini antara mimpi2 yg pelik2 ct alami semasa preggy aisyah....actually ada lagi...banyak jugak...dan yg rasa lain sikit sebab...semua yg ct mimpi tu ...Subhanallah...jadi yg sama apa yg ct mimpi...Mungkin kebetulan..Allah knows..:)...but for sure...masa preggy tu...sgt takut kalau mimpi yg pelik2...takut jadi...mungkin Allah nak mudahkan urusan ct masa kat sana...ye lah...sorang2...Allah nak ct bersedia....Alhamdullillah...lepas deliver...tak de dah yg mimpi2 jadi betul ni....asyik mimpi2 yg mengarut aje..;P...

Memamg pengalaman ct preggy anak both ade benda2 yg unik terjadi..baik haris dan aisyah....cuma satu yg ct pegang..Allah knows what is best for His servant....and He is the All Mighty..He is our creator..He can do what ever He want....Alhamdullillah...I'm a Muslim..Alhamdullillah...for His Nikmat dan Rahmat...:)

Ps: terasa rindukkan perut yg boyot itu...tapi untuk no 3...lambat lagi kot..:P

1 comment:

Segenit Puteri Bunian said...

nape?aisyah tak puas nak manja² lagi or abah yang tak puas nak manja dengan mama??? *LOL