Monday, 4 June 2012

faris

sebelum besday

hari ini...selepas 2 minggu...notice...baju ini nampak longgar...huhuhu

since masuk setahun tu..faris x mahu makan...semua buat...dia x nk mkn...x nk bukak mulut...dia nk mkn adult food...itu pun sikit aje...minum air aje banyak...mama tengok dia suka fresh milk...bagi aje guna cawan dgn straw berputar2...hahaha...

jadi hasilnye...2 minggu ni

dia dah susut...x montel sgt dah...

mama pun ada sedikit tension...

tak pe...makna nya rezeki dia macam tu...kalau paksa pun...x boleh..

hopefully...selera dia naik balik...notice geraham dia bengkak...nk tumbuh gigi tu...

semoga anak mama sentiasa sehat...Allah please make it easy for me and for him...Amin..

3 comments:

airin diana said...

Salam Mama Ct,
Found ur blog from Mommy Nadia's link.
My daughter same age as ur son, Faris. Mmg susah nak makan sekarang. dulu tembam, skrg dh kurus. kesian plak, mcm x cukup mkn..agaknye by this age, mmg ade period diorg x lalu mkn. asek main je, or maybe juga sbb nak tumbuh gigi kan?

anyway, kalau free tu, visit my blog ye. right now ade simple give away :
http://airinaiman.blogspot.com/2012/06/first-give-away.html

mama ct said...

airin diana : agak nye lah kan....tak pa lah...nanti ada fasa makan pulak tu...sama2 kite berdoa..thanks for your visit...insyaAllah will visit ur blog too ;-)

Blog Diva said...

mek, zaraa pun dah lama tak nak makan . adult food pun skit2 je dia makan. dia just nak munch2 gitu je. aku pun perasan since dia tumbuh gigi memang dia dah tak minat makan.huhu. memang budak tumbuh gigi gitu ke ah?

zaraa pun dah lama kempis ;p