Tuesday, 26 October 2010

geeks....

Dulu2...masa haris kecil..hanya ada laptop...jadi....haris pandai main laptop since 1 thn setengah..dan mahir umur 2 tahun...and now..sgt2 geeks dgn lappy..semua boleh...sampai hantar email pun pandai...email dia taip sendiri dan dia dah ada acc email...giler geek!! ( masyaAllah)

Sekarang zaman i...iphone, ipod, mac...zaman Aisyah bertuah...zaman canggih....jadi..1 thn 6 bulan dan pandai main game dalam ipod...now dah pandai handle iphone n ipod like pro...dan berjinak2 dgn lappy abg haris..nampak dah pandai control courser tu...tapi di sebabkan abg hais monopoly lappy...jadi...aisyah lebih kepada iphone n ipod...giler geeky juga! (masyaAllah)

anak no 3...tak tahu lah aper pulak alat canggih manggih nak keluar...di sebabkan cik darling memang geek juga...sudah tentu hasil dari dalam perut ini akan mengikuti jejak langkah abang dan kakak nya...

masa wan ada hari tu...wan sgt terkejut dgn cara cucu nya mengisi masa lapang..tidak langsung mahu main di luar...hot kata mereka...kecuali ajak naik kerata...pejam mata pun boleh terbuka..janji naik kereta.... masyaAllah

melihat muka wan terkejut dgn kebolehan aisyah menyiapkan puzzle untuk budak atas 3 tahun dalam ipod sgt2 kelakar....dia kata pandai..mama rasa itu lah kelebihan anak zaman modern ni...mama hanya berani pegang komputer bila tingkatan 3....itulah perbezaan generasi....:)

nak mulakan aisyah sessi membaca...tapi rasa nak tunggu dia besar sikit...nak kasi dia happy enjoy tods life...tapi tahun depan dah beranak pulak...alamak...sempat ke tidak ni...aim...4 yrs old..read n write....2 thn 1/2 potty trained....alamak...boleh ke ni....alamak...bila pregnant no 3 ni rasa sgt2 tak power...lembik macam sotong...otak macam dah jammed....semua rasa slow...me..need some tonic lah...tonic cap gajah mungkin!..:P

ps: panjang entry ni...sambil mulut tertutup rapat sebab nak muntah...mama gigihkan juga..mulut yg nak muntah...tangan gatal nak update..:P

1 comment:

K-Addicts said...

hoho genius la haris ngan aisyah!!! so proud of them..

aku dulu berani sentuh komputer masa form3 jugak. Punya la dengan kertas instruction cane, nak tekan apa untuk sampai ke IRC, nak bukak Words and games...Haha..

Form1 aku join kelab komputer kat sekolah. time tu monitor pc hitam putih lagi. Belajar Wordstar siot. Tah apa-apa ngan floppy disk yang besar gaban...haha...

And the memories remains!