Thursday, 19 November 2009

di sengat..

sebenar nya benda ni jadi dekat sebulan lebih dah..tapi asyik terlupa nak cerita...tapi nak cerita juga...buat bacaan bila tua2 nanti...hahaha

mama kena sengat...dalam seluar..tempat..peha kiri...masa kena tu...mama tak nampak apa yg gigit..then mama garu lah..garu..dan garu...sedap lah kan...bila gatal kite garu...then..ku abaikan shaja..tanpa lihat kesan nya..

bila nak mandi..tengok2..Ya Allah...kena apa ni...terus teringat pasal charlie yg teh cerita dalam blog dia tu...kena charlie lah ni...

kesan dia teruk...( nak amik gambar tak boleh lah kan..Aurat :P) tempat yg di gigit tu...melecur...dan tempat yg di garu juga melecur...ada sebesar tapak tgn...

kalau itu sahaja kesan nye..tak pe...

ada kesan sampingan..

2 hari lpeas tu...kaki dan pinggul sakit...sgt sakit..macam di cucuk...kulit tak boleh sentuh..rasa macam di hiris2....3 hari masalah itu berterusan...seksa..urut tak boleh....apa pun tak boleh...

lepastu...bila kaki dah reda sikit...malam tu...breast sebelah kaki yg di sengat tu..sakit sgt...pukul 1 pagi...sangat sakit...igtkan ada susu yg bengkak...sgt sakit..jadi..mama paksa lah aisyah isap...but still tak hilang..bila pengang..tak de ketulan pulak...eh...kenapa ni...jadi..ct tahan lah dgn sakit yg tak membenarkan diri ini tidur..sampai pagi..

bila pagi tu...masih sakit....mama picit....nak pastikan tak de susu yg tak keluar...picit2..Ya Allah..nanah...sgt banyak..susu dah bernanah..dalam masa 1 malam sahaja...

rasa sgt risau..sebab masa tu..dah terdetik dalam hati..ini bukan charlie ni...benda yg gigit mama mesti ada potent poison ni...kalau tak takkan kesan sampai macam ni...Astarghfirullah....risau sgt..

risau..takut poison tu dah masuk dlm badan aisyah...dan aisyah memang ade sakit perut since minum susu malam tu...tapi 2 hari sahaja...Alhamdullillah..tak de kesan lain...

Dan mama pulak..bila dah tengok ada nanah tu..mama pun mula terfikir...kalau poison tu boleh sebabkan susu ni berbabah dlm masa yg singkat...kalau dia pergi ke organ lain...boleh terjadi masalah yg sama...kalau ke jantung..nanti ada nanah kat kantung tu....boleh membawa maut...

Masa tu terfikir..mungkin ini kot cara nya...oh...sgt sedih...mama pandang anak2 mama...sapa lah nak jaga..ada ke org yg boleh jaga diorang, sayang diorang ni macam mama sayang dan jaga.. :(.. boleh ke abah bela.... mesti dia nak kawin lain...huhuhu..memang melalut2 pikir...jauh sgt...last2..mama kata pada abah..if anything happen to me...anak2 abg boleh bela till abg kawin lain.. if abg kawin before diorang 18...kasi mak saya bela anak2... sentiasa cakap pada mereka..saya sayang mereka...igt kan mereka wajah saya..tunjuk lah gambar.... biarlah diorang sayang jugak saya..walaupun saya dah tak de...huaaaa..sedih kan...

mama tak pergi klinik...mama rasa yg sengat mama tu..spider.. kat msia...mana ada antidote unutk spider bite..lagi pun... kalau dah ajal tu...tetap sampai...

jadi..mama tunggu dan tunggu...selepas 3 hari.. nanah tu hilang... dan skit kaki pun hilang...cuma parut tu lamabt sgt baik...3 minggu baru baik..tapi masih berparut sampai sekarang...

Alhamdullillah...hingga ke saat ini..mama masih di beri peluang untuk bersama anak2...masih bernyawa dan masih di beri peluang menjadi isteri dan ibu...Sungguh besar nikmat ini...Ya Allah...sungguh besar nikmat ini.. :)

2 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

omg!!! begitu sekali ye ct..mula2 baca ko kata charlie tuh terlintas kat fikiran aku charlie ada ke kat johor?ehehe..yg aku tahu kat utara yg banyak sawah padi aje...

scary ye ct..nasib baik ko byk ilmu medik gak.tahu apa nak buat. kalu aku, buat bodoh aje la kot. nak pegi spital, rasa macam hal remeh aje..

nway, glad that you're okay now.take care dear.

HalfBlood Princess said...

Takutnya dgr Ct..hrp Ct dh fully recover...:)

P.S geram tgk Aisyah, sgt montel n gebu! hehe