Monday, 16 November 2009

Berantai

Semalam...belek2 dahi haris..aik..benda apa ni?..lohhhhh...chicken pox nye spot yg dah pecah...lah....tak perasan lah dia kena chicken pox...sungguh2...tak perasan langsung...

bukak baju dia...tengok belakang...laaa...dah ada...hish...sebab kan dia ni gelap sikit ( sikit ke?..macho tuh...)...susah nak nampak...kena hendap dekat2 sikit baru nampak...tak macam aisyah...dia putih sikit..jadi...dari jauh dah nampak merah...so...sebijik pun dah tahu kena... :)

Badan haris ada panas sikit lah.. so..semalam bawak gi klinik penawar... nak mintak acyclovir syrup ...cit..tak de!!!...ada pil..haris tak boleh amik pill lagi...tapi mama amik jugak..nak hancurkn..masuk dlm air oren.... nak kasi kurang spot nye...

hari ni...dah banyak dah spot....just sapu cream acyclovir aisyah dulu...supaya tak besar...Allah knows best...kita usaha kan...yg punya kuasa tu Allah.. :)

jadi hari ni...haris macam tak de mood aje...mkn pagi roti..itu pun tak habis...ct kasi ubat tahan gatal...yg mengantuk tu...sekarang dia tido....ngan aisyah2 sekali tido....ini yg dapat update ni.. :)

tengah terfikir2 ni...abg kursus sampai mid Dec... so igt tak balik raya haji...tapi nak balik jugak hati ni....sedang berbelah bahagi...sebab dah lama ct tak jumpa mak...sebab sejak akhir2 ni selalu balik rumah my inlaws tak sempat ke tanjung malim.. :) ... kami suka balik rumah bukit mahkota....anak2 ct suka tokwan n tokki...sgt suka kalau nak di bandingkan my mom ... maybe sebab my mom tak pandai nak cakap org putih kot...haris macam tak faham :)
tapi mak dah rindu sgt ngan haris...sekarang haris dah faham banyak BM..so...harap2 boleh lah berkomunikasi ngan baik..

tup2 haris pulak kena chicken pox... so...rasa2 nya..macam tak balik...tapi..nak balik...huaaaa...nak balik...rindukan rahim dan mak...dan ayah juga...oh....tengok lah rezeki ye anak2...kalau Allah kata ada....mesti kita sampai nya rumah wan n atok and tokwan n tokki.. :)

ok..nak masak ni...ayam bbq ewah!

1 comment:

Segenit Puteri Bunian said...

alahai...get well soon ye wahai anak-anak sedaraku...ciannya..aku sendiri pun tak naik2 lagi chicken pox. ahahaha...cane la rasa tu?

hoho...haris tak pandai cakap Melayu ek???takpe la, at least dia tahu jugak cakap. daripada tak reti langsung cam anak aku nih susah jugak ;p