Thursday, 14 May 2009

Quick update

Haris 3 years old

Alhamdullillah...anak mama yg hensem ni( ewah) dah pun 3 thn...syukur sgt2...Allah kurniakan mama anak yg sehat...MasyaAllah...baik..MasyaAllah...dan memang menjadi penyejuk mata dan hati kami...MasyaAllah...

Macam2 dah boleh buat...yer lah..dah besar....sgt sayang kan Aisyah....dan selalu belai2 adik manja nya...hehehe...

Semoga Allah menjadikan Haris anak yg soleh dan sentiasa mengingati Allah...jadi mujahid yg sentiasa bertakwa kepada Allah...Sehat dan sempurna perkembangan dan akal fikiran nya...Sehat tubuh badan nya..Amin...
Aisyah 5 bulan...
Alhamdulillah..Aisyah dah 5 bulan...Banyak benda dah boleh buat...Dah boleh kedepan dan mengundur kebelakang...MasyaAllah....dah boleh duduk wit support..MasyaAllah...dah sebut2 abah n mama..sama macam abg haris...sebut mama n abah masa 5 bulan...MasyaAllah( bukan dia faham pun mama n abah aje perasan)...semalam..bunyi haaa...nak sebut haris ke?..hahaha..

Dah pandai angkat tgn suruh kite dukung....MasyaAllah...Sgt kenal org..haih...memang menjerit tgk org tak kenal...dah boleh pilih2 nak dukung tuh..kalau mama...angkat tgh...kalau abah..berpaling tak nak...MasyaAllah

Aisyah sgt melekat ngan mama...kalau tak nampak mama...nangis...nasib baik lah mama tak kerja..kalau tak..habis lah baby sitter tension...hehehe

Suka main ngan abg haris...tarik2 rambut....cakar2 abg haris...cian abg haris tu...member tahan aje adik buat..sayang lah katakan..hahaha...

Mama dah mula solid...pure rice campur breast milk...kadang2 kasi fruit puree..hehehe..rajin mama buat...dulu2..masa haris mama beli aje..yg ni...bersemangat waja tuh...hahaha..Alhamdullilah...Aisyah suka...so..sekarang dah ade routine lah hidup Aisyah..bgn...mandi..makn tido...bgn..main makan tido..bgn makan main tido...dan semestinya nenen bila free tu...hahahah

Sgt suka beraksi depan camera...ini lah antara contoh aksi Aisyah...''Aksi saya Ayu''..hahaha

Later update pasal tok wan n tok ki datang ....tak sempat..gamabr dlm camera besar...hehehe...

btw...Aisyah ada nickname...tokwan n tokki panggil Aisyah..Syasya...hehehe..bila tgk2..cam kena2 lah nick tu...tapi mama prefer panggil manja ni Aisyah...sebab...maksudnya Hidup bahagia...insyaAllah...Allah will make her life full with blessing and Aisyah Sumayyah will be a Strong, healthy and Solehah girl...Amin..

6 comments:

Puan Gee said...

Alhamdulillah... happy 3rd bufday big brither haris Zafran... macam2 dah dia pandai... dah boleh harap jaga adik Aisyah tu...

mmg ayu gaya aisyah posing kat playnest tu... makin bambam lah bila aisyah dah mula solid food plak ;)Aina pun dah start makan... tp mama tak masak, mama bg nestuma aje ;)

Ummi said...

Ct,

agak2 bila cadang berangkat? Sebelum tu jangan lupa mai seaham ok..car boot besar dok menunggu nih!

kak sofinee

iu @ wid said...

wah..patutla lm x dgr cite.. de tamu ye...

aisyah cute sgt la beraksi ayu tu..hehehe...

hepi 3rd besdy to harris.. besar anak mama ni da..

Suzana Abd Manan said...

Aisyah memang Ayu dan encik Haris memang hensem.. mudah2an kedua2nya jadi anak2 yg solleh..

UmmiAmmaR said...

lama tunggu mama aisyah update.. amboi montelnye aisyah skrg...geramnye...rs mcm nk gigit2 je pipi dia tgk perangainyer tu.. bagus abg haris syg adik..thumb up utk abg haris

HalfBlood Princess said...

happy birthday haris! handsome dh ank bujang dr ct nii..hihi..

Alahai aisyah bkn main lg dia yer..comel sgt! masya Allah..xsbr nk tgu u all blk msia..:)