Thursday, 19 September 2013

28 minggu

Alhamdullillah..esok check up utk 28 minggu....terasa cepat?...oh...yg membawanya ni...rasa macam dah 28 tahun ok!..over di situ!

Barang2 baby macam biasa...dari faris punya masih ada...yg besar2


  1. carseat
  2. stroller
  3. moses basket
  4. bouncer
  5. baby swing
  6. baby duvet
  7. baby cot
untuk mak nye yg belum ada

  1. bekung
  2. stokin
  3. pad
baju baby tengah dlm proses...mama beli lain dari umur 3 hingga 12 bulan...yg 0 to 3...guna faris punya..

keadaan kesihatan?

perut ku!

ok..Alhamdullillah...cuma gastirk dan muntah ada lagi...terasa sgt berat dah perut ni..makan macam biasa...makan buah banyak....suka timun dan kacang...

perangai apa yg lain?

saya suka masak....hari2 mesti masak mau best...lepas tu..saya tgh gian nak menjahit...cuma mesin tertinggal di kampung...rasanya kan...nak pujuk abg cari mesen jahit murah2 la...semua nak jahit...ni tengah nak buat cover baru untuk moses basket tu..nak cari cotton/viscose yg lembut2 dan cantik2...utk mata mak dia tengok..baby tu mata pun belum bukak..nan ado dia nak tengok...

rasanya..dah no 4 nikan...tenang sikit proses buat persiapan...rasa dah pandai nak budget apa nak beli...ikut hati nak pakai CD pada si kecik after pantang...sebab dlm pantang ( first 10 days) tu pakai cawat ngan cotton...tapi..kena tengok kulit baby...kalau jenis aisyah senang merah2..kita guna nappy aje lah...kalau kulit faris....haaa..itu best...apa pun boleh...kulit tahan lasak walaupun dia paling melepak antara 3 mereka...

kejap lagi nak finalise birth plans..then print...esok bawak jumpa Dr...kita tengok apa dia ckp...kalau dia ckp lebih2 pasal vaccine tu...mama suruh haris azan kat telinga Dr...hahahah...

azam mesti ada...yg ini mahu free from any vaccine...dulu terlepas BCG, HEP B and vit K sebab malas nak bertekak...kali ni..pakai parang pun mama akan teruskan!..ko jgn main2!...pregnant women full with hormones...they can explode!

1 comment:

hayanti nasir said...

Salam...blh x nak tau pasal vacc...