Thursday, 26 April 2012

verbal and understand

faris since bulan lepas dah verbal yg bukan german...dan dia faham arahan...

boleh ikut arahan...put there...give it to me please....sit!...dont do that.... come nenen....kire simple command lah..

boleh sebut dan kenal benda tu...ball, cat..abah, mama....anggota badan...

mulut mengikut...no, dont, go, dah, nak,

bagi respond...nak mkn...mamam chap chap chap...no, kalau dia x nk...dia geleng kepala....boleh turun sendiri katil bontot dulu...hehehe...and dia pandai nak sepak bola....baling tu memang expert lah...hahaha...

dan paling dia suka ialah..point to something sambil cakap german...semua dia tunjjuk...sambil memek muka bersembang dan ckp pada kite apa dia tengok...sgt chomel..

eh...lagi satu...yg ni mama akan cuba rakam..dia tiru gelak....ha ha ha ha ha...ada gaya...memang macam gelak org gangter tu...ya Allah...faris!...kalau kite gelak...dia pun buat gelak gangter...haih!

sebelas bulan dah!

masyaAllah...

1 comment:

mommyNadia said...

wowweee..nak setahun dah..clever boy lah Faris..

We just find out that Ryan ingat Omma (nenek) dia tu as phone. Sb everytime my mom call, kita bagi dia hp and said Omma nk ckap..balik kg that day, bila my mom said..Ryan, omma ni..dia terus letak tgn dia kat telinga gaya ckp phone..gelak kami..