Sunday, 2 January 2011

Desa-rhu

Alhamdullillah...mama baru sampai dari balik holidaY Yg sgt2 best n exciting...dah lama abg nak bawak mama n anak2 bercuti2 di malaYsia ni....hanYA familY kami...but itu lah..baru balik msia..sedara mara atuk nenek semua jauh2..kena balik kampung bagai...adoi..langsung tak de kualiti masa bersama anak2...bila balik kampung..atuk nenek semua tukang kasi spoil budak2...kite kata tak boleh..diorang kata boleh..lama2..boleh jahanam...mama memang pantang betul lah...haih....haris sampai sekarang berperang ngan nenek nYe tentang tv tak elok...nasib baik lah dia jenis berpegang pada ape Yg mama ajar...memang bagi dia tv is verY bad...good boY haris...

jadi..setelah sekian lama...kami buat trip ni..tanpa sesiapa pun tahu...non of our familY members know...both side....bukan aper...diorang ni pantang dgr kitaorang free..suruh balik kampung....tak sYiok lah...tak boleh nak spent masa dgn familY....mY brother tertangkap masa mama nak balik...anak dia demam dia call..menipu itu berdosa...so..terlepas...hahaha...and this blog is private...bukan aper...mY inlws ajak we all ke desa waterpark air keruh the same daY...but we all agiants all this theme park punYa konsep Yg terlalu mengajar anak hiburan..and for us tempat tu kurang elok..ajar anak pergaulan and jenis2 game kat tempat2 macam tu pun tak bagus.....some people think its ok..ajar anak mandi...but..not for us..susah nak didik familY ni...nak ikut betul2 islamic waYs..kat malaYsia memang melawan arus...memang ibarat menggenggam bara api....takut nk ckp macam gitu kat familY...takut diorang kate kami taliban...hahaha...nak tk nak..just ignore...ckp tak boleh...sibuk..kerja...pergi desaru..main pool...tengok fireflies...lagi sYok...

1.1.11

test baju mandi..hehehe....muka cheekY si aisYah ni...

Bertolak pergi ke Desaru pada pukul 9 pagi....perjalanan sepatut nYa hanYa memakan masa 1 jam setengah..telah berlanjutan keapada 3 jam akibat sesat bila tomtom n gps kong..sepatutnYa ke desaru..terus sampai ke pasir gudang...tah kemana2...but still mood sgt enjoY..sebab tgh holidaY...
kaca mata hitam ini penting..elak pasir masuk mata sepet2 ni...hahaha

Sampai dah 12.30 tgh...terus ke pantai balau...makan2....budak2 ni..memamg lah...makan belum sudah..dah terkam pasir tu...seronok anak2 main pasir..tak boleh mandi...bendera merah..laut sgt bergelora dan berbahaYa..tak kesah pun..sebab anak2 nak main pasir...bab2 mandi..nak terjah swimming pool hotel Yg giler best....setakat ni..abg cakp ini lah pool paling best...memang enjoY, cantik, children-friendlY, dan sgt2 bersih...

Dalam pukul 2 gitu dah sampai pulai spring resort desaru...check in...masuk rehat kejap...budak2 terjah bathtub dulu...mandi sampai kecut jari2..pastu ....minum susu..tido....

pukul 530..mula aksi bersilat di swimming pool...giler best...

haris mandi guna pelampung....suruh swimming ala2 dewasa..tak nak...masih gentar kot..tak pun sedap main rubber ring dia tu...but aisYah...pakai arm band aje..itu pun dah abahYe lepas sorang2...berani sungguh lah....siap terjun dari atas batu tu...and semua mandi dlm adult pool...kanak2 dah tak minat..kata haris..not deep enough ...si aisYah siap gelak2 pulak tu...terkedek2...chomel sgt..

malam tu pukul 8 kami naik bot pergi tengok fireflies

kami pergi makan2 seafood dulu...kira ini restoren terapung Yg ada boat besar untuk bawak kami tengok fireflies tu nanti..nama restoren tu..bujang fireflies...memang best lah...mula2 kami makan dgn tenang...

kemuadian..bila dah dalam pukul 8 cam gitu..org2 Yg i guess mostlY singaporean ni..dah mula bising2 sibuk2 nak naik boat..pakat pakai life jacket dah...mama n familY masih tenang mengadap siakap 3 rasa tu...

but..not for this handsome chap..Yg dari tadi bila dah nampak diorang naik boat..dok bising2...mama..is there anY other boat for us...mama...are we going on that boat..mama i don't see anY other boat..mama are theY waiting for us..mama...mama...and mama...sampai nak tercekik ikan siakap dah mama ni...penat explain pada dia..ada second trip..but he still insist about going on the first boat...

last2 sekali..mama suruh dia tanYa sendiri pada tukang kedai...and guess what..mY son memang berani..dia pergi sorang2 tanYa..dgn british accent dia tu...excuse me...is there another boat...org tu tak faham..panggil org kasi translate...ade lah org tu tolong...then org tu pun ade anak2...dalam 6-7 thn kot..handsome sgt....cakap ngan haris about the second trip...sedap bunYi..sama2 balas eng ni...budak tu mix indian n chinese from singapore..haris pun tenang..but for 5 min aje..then..bunYi balik..bilak tengok boat tu dah penuh..n tempat makan tu dah kosong..ok..kami memang mkn dgn nikmat Ye...hahaha...

last2...kitaorang naik jugak boat tu...cepat2 mama mkn...heheh...

subhanallah...sgt cantik n kagum...memang cun habis lah....haris punYa komen..tak larat nak tulis...macam2 tanYa dan ulasan...Yg paling tak tahan...bila org bawak boat tu ck omputih Yg tak boleh amik gamabr ade flash...sekali ade minah ni amik....haris sound direct aje...the man saY You cannot take picture with flash...kuat pulak tu...nasib baik gelap...kalau tak tak tahu lah aper reaksi minah tu.....haris memang berani...ni jenis kalau salah..tak main cover2..sebab mama ajar macam tu...wrong is wrong...tak de kes amik2 hati ni...penting tu.....aisYah pulak ...dok...ooooo...aaaaa.....waaaa....kagum lah tu...gambar tak amik..sebab tak bawak kamera...ok..jgn ckp aper2...memang tak boleh amik gambo pun...takut kunang2 tu terkejut....

10 lebih balik...tido...

2.1.11

Bangun pagi2...terus mkn...haris..memang mat sallleh...makn cereal n milk then bread with cheese...aisYah pulak melaYu...bubur nasi ngan jus oren, then fruit cocktail with milk...mama..jgn tanYe..semua mama makan..hahaha..and abh too...

lepas mkn...pergi naik thomas train aroud the resort...budak2 ni..bukan minat thomas...mama tak ajar diorang ni minat sesuatu benda Yg specific...tak berapa bagus...sebab takut ikut benda Yg kurang elok diorang selit kan dalam rancangan2 tu.....diorang minat steam engine... itu Yg nak naik ni...Yg best bila budak2 tak minat benda Yg specific ni...kite beli n bagi aper2 pun diorang suka...tak de lah dok terjerit2 nak thomas2 ke..dora2 ke...semua nak sama..mak aYah Yg pening..duit pun rabak...itu lah siapa suruh ajar...anak2 ni minat mula2 asal kite Yg bagi idea...kalau dah pilih cam gitu....kena lah ikut rentak anak...if not..tak ke malu nak melaYan anak2 menjerit2 mintak mainan dalam supermarket...lupe pulak...ramai sekarang parent kaYa2...boleh beli semua...

kalau macam mama....tak de lah...mama ajar budak2 ni beli buku...itu tak sempat nak jerit..everY month memng ade sessi beli buku anak2...30 inggit sorang...haris tak sempat tunggu sampai rumah..dalam kereta gelap2 tu terendap2 baca...keluar kereta dah ade ulasan...Yg mama kena dgr..selagi tak pandang muka dia.selagi itu dok ..mama..mama..mama..hahaha...masYaallah...

then terus ke swimming pool...mandi...sampai 2 jam nak check out..baru masuk bilik..rehat...

mama...ambil peluang berendam..auw...dalam tub aje Ye...hahaha

check out kol 12..

sampai rumah kol 130...balik mkn mcd...then semua rehat..but mama..terus basuh baju..kemas rumah..then baru rehat..

now..update blog...

enjoY the picture....

1 comment:

K-Addicts said...

alaaaaaaaaa....xnampak jgk baby bump ko....