Thursday, 11 March 2010

Aisyah 15 months...


dah berzaman nye budak kecik ni 15 bulan..

apa yg baru...???

erm...adalah few words yg baru...aisyah juga bi langual..boleh eng n malay macam haris...dan faham pun both eng n malay..MasyaAllah..

sgt2 suka baca buku...masyaAllah...sambil2 tunjuk2 this that tu..tepuk2 mama suruh tengok apa yg dia tunjuk..masyaAllah...

dah kenal hampir semua benda dalam buku2 yg dia suka baca...masyaAllah...setiap hari sebelum tido..pagi ke petang ke malam ke...mesti ada at least 20 menet nak kena mengadap dia nak membaca..masyaAllah...4-5 buku pulak tu...kering tekak mama...tak pe lah aisyah..janji aisyah happy n boleh tidor lepas tu..kalau tak...haruuuuuu..tak masak le mama...:P

dah kenal few shapes....masyaAllah...

makan pun ok lah sekarang...masyaAllah...suka sgt kunyah brokoli...naik lapar mama tengok aisyah makan brokoli tu..masyaAllah...

badan nye..alahai...petit...tapi ok lah..janji sehat..masyaAllah... :)

Semoga Aisyah sumayyah menjadi anak yg solehah, mujahiddah dan baik budi perkerti nya.....sehat tubuh badan....sentiasa taat pada Allah dan rasul...serta di murahkan rezeki oleh Allah...Allah permudahkkan urusan anak2 ku, muhammad haris zafran dan aisyah sumayyah di dunia dan di akhirat...Amin..ya Allah..Amin....

2 comments:

MOMMY NADIA said...

ct..nadia betol2 jeles kt u tau..
I wished I had so much time with my lil one..:P
balik dah penat,nak layan bc buku pun tak dan..harap weekend la..tu pun wit lot of stuff to do..
cayyok2 Nadia!!
luv to c Aisyah..tembam..
kalau pergi JB,surely nak jumpe u sb nak cium pipi Aisyah..:)

aLyNnZ said...

salam kenal..
ct fulltime housewife ker?
bijak nyer aisyah..rajin mmbaca..
comelnyer aisyah sweet sgt..